Поради войната в Украйна, редица холивудски студия спряха да излъчват

...
Поради войната в Украйна, редица холивудски студия спряха да излъчват
Коментари Харесай

Руснаци гледат пиратски копия на Барби

Поради войната в Украйна, редица холивудски студия стопираха да излъчват филмите си в Русия. Руските кина обаче са заложили на добре познатата от 80те и 90те балканска скица с дублирани пиратски копия. 

Въпреки западните наказания, руснаците могат да се насладят на розовия кино шлагер " Барби " по заобиколен метод, предава BBC. Техен сътрудник взема решение да посети кино салон в мол в Москва. Когато пита клиент кой филм е пристигнал да гледа, индивидът загатва заглавие на особен 15-минутен съветски филм и се усмихва.

За да избегнат проблеми с лиценза, някои кина продават билети за локални късометражни филми и прожектират " Барби " с съветски дублаж преди тях.

Министерството на културата в Русия предишния месец стигна до заключението, че филмът " не е в сходство с задачите, изложени от нашия президент за опазване и подсилване на обичайните съветски морални и духовни полезности ".

Зрителите обаче са във екстаз, че имат опция да се насладят на лентата. " Хората би трябвало да имат право на избор какво да гледат ", разяснява дама. " Смятам, че е хубаво, че съветските кина съумяват да ни демонстрират такива филми ".

Друга рускиня разяснява: " Свързано е с широкоскроеност по отношение на непознатите култури. Дори и да не си склонен със стандартите им, въпреки всичко е ужасно да можеш да ги гледаш. "

Депутатът Мария Бутина съобщи, че филмът не е получил позволение за проявление в съветските кина. " Не нарушавайте закона. Проблем на нашите киносалони ли е това? Абсолютно. Подадох няколко молби до кината с въпрос на какво съображение демонстрират кино лентата “, сподели тя.

А в московския мол все по този начин образуват опашки за късометражни филми пред кината, против които продават розови пуканки до фон на голяма розова къща и картонени Барби и Кен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР