Поради тежките метеорологични условия и , от седмица министърът на

...
Поради тежките метеорологични условия и , от седмица министърът на
Коментари Харесай

Кризисен щаб ще наблюдава нивата на язовирите

Поради тежките метеорологични условия и, от седмица министърът на стопанската система е разпоредил основаването на щаб и е в непрестанен контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и наблюдават за положението и равнищата на язовирите.
Министър Борисов е издал предписание, в резултат на което към Държавната организация за метрологичен и механически контрол /ДАМТН/ е образуван спешен щаб, който да прави 24-часово наблюдаване към всички язовири, за които Агенцията дава отговор за надзора. Служители на ДАМТН взаимно с Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи, Групово дело " Национална работа “Гражданска отбрана ” и института на Българска академия на науките наблюдават непрекъснато.
 80 литра на квадратен метър дъжд в някои региони на Бургаска област 80 литра на квадратен метър дъжд в някои региони на Бургаска област
Въпреки мощните превалявания в Бургаска област ситуацията е спокойна, оповестиха за Actualno.com от регионалната администрация. Няма наводнени селища,...
Сформирани са обходни екипи, които регулярно наблюдават и подават нужната информация към щаба. Предприети са всички превантивни ограничения, като там където е належащо, се прави следено изпускане на водните размери от язовирите. Към този миг към следените от щаба към ДАМТН язовири не са зародили спешни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР