Поради тежката ситуация с коронавируса, вицепремиерът на Русия Татяна Голикова

...
Поради тежката ситуация с коронавируса, вицепремиерът на Русия Татяна Голикова
Коментари Харесай

Заради COVID-19 руското правителство поиска обявяване на неработна седмица

Поради тежката обстановка с ковид, вицепремиерът на Русия Татяна Голикова във вторник предложи да се вкарат неработни дни в Русия от 30 октомври до 7 ноември. В понеделник страната записва най-много на новозаразени с COVID-19, а през вчерашния ден, 19 октомври, рекордна дневна смъртност.

Въпросът за неработните дни ще бъде решен през днешния ден с президента Владимир Путин, само че към момента не се възнамерява особено послание от страна на президента към руснаците. В Москва към този момент бяха оповестени нови ограничавания поради ковид, заяви Би Би Си.
 За пръв път: Над 1000 смъртни случая от ковид за ден в Русия За пръв път: Над 1000 смъртни случая от ковид за ден в Русия
Русия заяви за повече от 1000 смъртни случая за ден в резултат на COVID-19 за първи път от началото на пандемията. Това е третият поре...

Правителството се обръща към президента с концепцията за въвеждане на неработни дни в цялата Руска федерация от 30 октомври 2021 година до 7 ноември 2021 година, сподели Голикова на съвещание на координационния съвет за битка с ковид.

Регионите, в които обстановката с COVID-19 е най-трудна, могат да разгласят неработни дни, считано от събота, 23 октомври, добави вицепремиерът.

Също по този начин, съгласно Голикова, след 7 ноември държавното управление предлага на районите да вкарат QR кодове за влизане в предприятия и организации, които ще бъдат затворени през неработната седмица, както и да трансферират неимунизирани служащи над 60 години в отдалечен режим за месец. Също по този начин се предлага на неработещите и неимунизираните пенсионери да излизат на открито единствено при последна нужда.

Голикова беше подкрепена от премиера Михаил Мишустин, който я помоли да рапортува за " всички оферти " в сряда на срещата с Путин. Руският президент разгласи напролет предходната година за първи път една седмица неработни дни заради пандемията, само че това в последна сметка продължи повече от месец.
 Коронавирусът по света: Русия с рекорден брой умряли за денонощие Коронавирусът по света: Русия с рекорден брой умряли за денонощие
239 803 632 са регистрираните инфектирани досега, като 90,55 на 100 от тях или 217 144 629 души са оздравели, демонстрира статистиката на Wo...

Същевременно кметът на Москва Сергей Собянин разгласи нови ограничавания за Коронавирус, без да изчака срещата на държавното управление с Путин.

Първо, от 25 октомври до 25 февруари московчани на възраст над 60 години, които не са били имунизирани против COVID-19 и хора, страдащи от хронични болести, би трябвало още веднъж да съблюдават домакински режим. В същото време разходките не са лимитирани, транспортните карти няма да бъдат блокирани - по този метод възбраната за овакантяване на къщата има по-скоро целесъобразен темперамент. 

За същия интервал работодателите, както беше при започване на пандемията, са длъжни да трансферират най-малко 30% от чиновниците в онлайн режим на работа. Изискването за прекосяване към работа от разстояние не важи за имунизирани и преболедували вируса служащи, както и за лекари, чиновници на предприятия от отбранителната индустрия и други

Изискванията за наложителна имунизация на служащите в бранша на услугите се усилват - от 60%, както беше през лятото, на 80%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР