Поради съпътстващи симптоми като коремна болка и газове запекът може

...
Поради съпътстващи симптоми като коремна болка и газове запекът може
Коментари Харесай

Рецепти със зехтин срещу запек

Поради съпътстващи признаци като коремна болежка и газове запекът може да попречи на ежедневните действия. Знаете ли, че свойствата на зехтина го вършат естествено и дейно решение за битка с тези досадни признаци?

Да, това е правилно! Всъщност има четири метода за подготвяне на зехтин за облекчение на запека.

Зехтинът облекчава запека

Вярно е, че зехтинът е естествен артикул, който се употребява необятно в храните в средиземноморските страни. Въпреки това, някои азиатски култури употребяват зехтин като натурален лек за битка със запека.

Зехтинът работи като естествено слабително. Когато се употребява, той усилва производството на жлъчка. Следователно, той подкрепя храносмилането на храни, богати на мазнини. Освен това успокоява възпалението и предотвратява чревното раздразнение.

Зехтин и лимонен сок

Това решение е просто, на ниска цена и работи бързо. Внимавайте обаче да не добавяте прекалено много лимон. Ако извършите това, можете да увеличите киселинността в стомаха си.

Като го консумирате постоянно всяка вечер, можете да помогнете за " смазването " на дебелото черво. В резултат на това сполучливо ще облекчите запека.

Съставки:

1 чаена лъжичка лимонен сок (5 мл)

1 супена лъжица екстра върджин зехтин (15 мл)

Подготовка

Смесете съставките и изпийте.

Зехтин и кисело мляко

Въпреки че това може да наподобява като странна примес, тя има доста преимущества. Всъщност киселото мляко е натурален източник на ферментиращи бактерии, които ви оказват помощ да усвоите храната си по-бързо.
Магическа композиция от зехтин и люти чушки оказва помощ при доста здравословни проблеми
Студенопресованият зехтин има редица изгоди за здравето. В композиция с лютите чушки обаче може да направи чудеса. Въпреки че, те се смя...

Съставки

1 чаша кисело мляко (250 мл)

1 супена лъжица зехтин (15 мл)

Подготовка

Добавете супена лъжица зехтин към чаша кисело мляко и разбъркайте добре.

Пийте три пъти дневно на празен корем. В резултат на това ще започнете да забелязвате по-малко газове.
Ето за какво жабуренето със зехтин е извънредно потребно
Всички знаем, че зехтинът е целесъобразна лой при готвенето пред слънчогледовото олио и други Средиземноморската диета става все по-...

Зехтин и банан

Има ли някой, който да не знае, че бананът е богат източник на калий?

Тази композиция ще даде на червата ви задоволително калий, с цел да извършва жизненоважни функционалности. Всъщност калият оказва помощ на червата да се движат естествено и постепенно. В резултат на това се предотвратява натрупването на газове.

Съставки

1 банан

1 супена лъжица зехтин (15 мл)
Неподозираните приложения на зехтина
Зехтинът, кралят на трапезата в южните страни, е неизменима част от менюто на стотици хиляди души, само че потребните му свойства са безпорни...

Подготовка

Първо обелете и нарежете банана.. След това поръсете със зехтина. Когато стане гладка паста, я консумирайте.

Зехтин и кафе

Да, вярно прочетохте. Кофеинът е мощен мускулен стимулант в дебелото черво. В резултат на това усилва скоростта на чревния поток. В същото време омекотява изпражненията.

Съставки

1 чаша горещо кафе (250 мл)
Какво ще се случи, в случай че консумирате зехтин на ГЛАДНО
Днес зехтинът замества сполучливо олиото като по-здравословна лой. Той се среща съвсем във всяко домакинство, само че се употребява основно за го...

1 супена лъжица екстра върджин зехтин (15 мл)

Подготовка

Първо комбинирайте двете съставки. След това го пийте, за предпочитане заран. Правейки това всекидневно, ще помогнете за „ смазване на дебелото черво “. В резултат на това може да имате по-малко храносмилателни проблеми.

Трябва да се подчертае, че всички тези препоръки би трябвало да бъдат съпроводени от уравновесена диета, богата на фибри.

Намалете потреблението на наситени мазнини в рафинираните храни. Вместо това изберете да ядете плодове като портокали, мандарини или сливи. Освен това зеленчуци като аспержи, спанак и маруля оказват помощ за възобновяване на придвижването на червата.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР