Поради повишеното ниво на терористични заплахи в Крим трябвало незабавно

...
Поради повишеното ниво на терористични заплахи в Крим трябвало незабавно
Коментари Харесай

Путин слага край на специалната операция в Украйна! Какво ...

Поради нарасналото равнище на терористични закани в Крим трябвало неотложно да бъдат отстранени пропуските в сигурността

 

Руският президент Владимир Путин може да разгласи " смяна в статута на специфичната интервенция " в Украйна. Това оповестяват интернационалните медии.

Това евентуално ще се случи в ново послание на президента към нацията по-късно днес=

Този ход се чака, откакто по-рано през днешния ден Путин подписа закон за присъединение на четирите отчасти окупирани украински области към Русия, с което приключи формалният развой на анексиране на Донецка и Луганска национална република, както и на Херсонската и Запорожката област.

До тази стъпка се стигна, откакто в края на септември в окупираните територии бяха извършени референдуми за присъединение към Русия, като над 85% от жителите им гласоподаваха " за ". Украйна и Западът обаче бяха безапелационни, че няма да признаят резултатите, тъй като смятат референдумите за нелегитимни.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев съобщи, че заради нарасналото равнище на терористични закани в Крим би трябвало неотложно да бъдат отстранени пропуските в сигурността.

От своя страна ръководителят на полуострова Сергей Аксьонов по-рано допусна, че след присъединението на нови райони към Русия там ще бъде извършена антитерористична интервенция.

Русия стартира военните дейности в Украйна през февруари. Докато Западът наричаше спора " война " обаче, Москва се придържаше към термина " специфична интервенция ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР