Поради очаквания ръст на пристигащи в област Бургас украински бежанци

...
Поради очаквания ръст на пристигащи в област Бургас украински бежанци
Коментари Харесай

Областният кризисен център търси доброволци и хранителни продукти

Поради упования растеж на идващи в област Бургас украински бежанци Областният спешен център търси още доброволци, които да се включат в активността по оказване на филантропична помощ. Който желае да се включи в публичната идея, е належащо да отиде в постройката на Морска гара-Бургас, където е позициониран спешният център и да се запише като доброволец. Полезна информация за цялостната организация е да уточни непознати езици, в случай че владее такива, компетентности, както и за какъв интервал от време може да се включи. Търсят се и доброволци с персонален превоз. Доброволците могат да бъдат както български жители, по този начин и чужденци, които обитават в страната ни.

От Областния спешен център се обръщат към всеки, който желае да подари, че има потребност от консерви (рибни, пастет, русенско варено), сол, елда, олио, прахуляк за пране, течен сапун, душ гел, шампоани, тоалетна хартия, плодове и други Има остра потребност и от хранителни артикули, подобаващи за най-малките, памперси, шоколадови и вафлени произведения, бисквити.

Само за първия ден, в който Областният спешен център отвори порти, помощ в него потърсиха 352 потърсили протекция в Бургаска област украински жители и бесарабски българи. Те бяха обслужени с внимание и получиха както филантропична помощ, по този начин и консултация по какъв начин могат да запишат децата си на детска градина и учебно заведение и за професионална претовареност.

Създадена е организация всеки ден в Областния спешен център да има представители на Регионално ръководство на образованието и на Регионална дирекция по заетостта. Хуманитарна помощ ще се раздава и през почивните дни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР