Поради нарастващата криза, разходите за живот в Германия стават по-скъпи

...
Поради нарастващата криза, разходите за живот в Германия стават по-скъпи
Коментари Харесай

Дават на децата по 60 евро, за да се забавляват

Поради възходящата рецесия, разноските за живот в Германия стават по-скъпи всеки ден. Финансите на немските фамилии се изчерпват, принуждавайки ги да пестят от всичко. В тази връзка някои действия могат да станат недостъпни за децата, тъй като родителите им просто няма да имат задоволително пари за това, написа GERMANIA.ONE.

Властите на немския град Бремен излязоха с забавна самодейност. Те оферират на децата да наваксат пропуснатото време по време на пандемията от ковид и да посетят местата, които желаят, за което ще заплащат по 60 евро на всяко дете. С нова скица, ориентирана към поддръжка на младежта, градският Сенат излезе предходната седмица. Децата и младежите от най-малката федерална провинция на Германия ще могат да прекарват свободното си време в развлечения, без да се лишават от тях заради липса на пари.

В града има задоволително благоприятни условия за налична отмора. Всяко дете ще може да избере това, което му харесва най-вече. Например да отидат на кино за нов филм, да посетят ледена пързалка или плувен басейн. По схемата децата и юношите на Бремен ще получат Freikarte със заем от 60 евро. Списъкът с местата, където ще може да се заплаща с тази карта, ще бъде открит от държавните органи. Подходящ е за възнаграждение на храна, питиета, вход, наемане на съоръжение и други

Властите в Бремен желаят картите да бъдат подготвени до октомври 2022 година, когато учебните заведения стартират есенната почивка. Благодарение на Freikarte децата ще имат опция да посещават разнообразни действия, които може да са пропуснали заради пандемията от ковид. Според кмета на града Андреас Бовеншулте сходна самодейност ще подкрепи фамилиите в подобен сложен за всички миг, а децата ще могат да се разсейват и да прекарват свободното си време забавно.

За реализирането на тази скица на този стадий се планува да бъдат отделени 12,2 милиона евро от държавния фонд за възобновяване от ковид. Все още не е ясно дали това ще е еднократно заплащане или не.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР