Поради липса на доказателства Софийската градска прокуратура е прекратила разследването

...
Поради липса на доказателства Софийската градска прокуратура е прекратила разследването
Коментари Харесай

При Барселонагейт всичко е спокойно. Борисов не е възлагал купуване на имот

Поради липса на доказателства Софийската градска прокуратура е прекратила следствието за купуването  на къща в Барселона, станало известно като " Барселонагейт ".

" В показанията на очевидците не се съдържат изказвания Б. Борисов да е упълномощил персонално или посредством медиатор осъществяването на договорка през март 2013 година за закупуване на неподвижен парцел в Испания – къща с прилежаща повърхност и басейн, находящ се в Барселона, както и да е дал имущество за закупуването й в размер на близо 3 млн. евро., прибавиха от държавното обвиняване.

Поради високия публичен и медиен интерес и след позволение на наблюдаващите прокурори по реда на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс Софийска градска прокуратура (СГП) дава информация за досъдебно произвеждане, формирано на 23.11.2020 година за това, че от октомври 2012 година до декември 2015 година на територията на Република България и в чужбина е работила проведена незаконна група, основана с користна цел да прави закононарушения в България и чужбина по член 253, алинея 1 от Наказателен кодекс (изпиране на пари) - закононарушение по член 321, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

В рамките на досъдебното произвеждане са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, в това число разпити на над 20 очевидци, измежду които някогашни магистрати, националният представител от 49-ото Народно заседание Б. Борисов и други.

В хода на следствието са събрани голям брой писмени и материални доказателства. Извършено е претършуване и изземване, направена е съдебно-счетоводна и икономическа експертиза, изпратени са Европейски заповеди за следствие (ЕЗР) до Кралство Испания и Република Кипър, като след осъществяването им резултатите от същите са приобщени към делото. Събрани и оценени са голям брой документи, добити в резултат на откриване на банкова загадка, данъчна и осигурителна информация, заявления от КПКОНПИ и други.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР