Популярността на германския канцлер Олаф Шолц, на когото бяха възложени

...
Популярността на германския канцлер Олаф Шолц, на когото бяха възложени
Коментари Харесай

Украйна дърпа Шолц към дъното

Популярността на немския канцлер Олаф Шолц, на който бяха предоставени толкоз доста очаквания, внезапно понижа. Това е тясно обвързвано с украинската рецесия, с политиката на Шолц, която повече от половината от страната не утвърждава. Сега германците търпят освен тежки загуби, само че и постоянни унижения от украинците. Колко дълго ще издържи търпението им?

Икономическата война с Русия се трансформира в тежко задължение за държавните управления на западноевропейските страни и има видимо въздействие върху известността на министър председателите.

Рейтингът на утвърждението на английския Джонсън е 32%, като 62% са недоволни. Австрийският Нехамер има същите числа - 35% и 62%, холандският Рюте и испанският Санчес - 35% и 59%, а немският канцлер Олаф Шолц - 38% и 49% (според друго изследване, недоволните са повече - 51%).

Разбира се, има и изключения. Така да вземем за пример 58% от шведите правят оценка високо политиката на своя министър председател Магдалена Андерсон, а единствено 28% са на противоположното мнение. Резултатите на италианеца Марио Драги също могат да провокират злоба измежду сътрудниците - 54% " за " при 40% " срещу ".

Френският президент Еманюел Макрон също може да бъде приет за изключение. Рейтингът му е 38% (което, апропо, съвсем съответствува с резултата от първия тур на изборите) с 56% от критиците в обществото, само че в президентските многопартийни републики, при липса на в действителност мощни съперници, това е изцяло задоволително за сполучливо преизбиране – и за Макрон, явно, също е задоволително, а възможностите на Марин льо Пен да стане президент са илюзорни.

Ясно е, че във всеки съответен случай върху известността на политика въздейства композиция от аргументи, а освен специфична интервенция в Украйна и борба с Москва. Например в Испания е непрекъснато високата безработица, а в Австрия има корупционни кавги в ръководещата партия, само че руско-украинската рецесия очевидно ускори низходящата наклонност.

В същото време не може да се каже, че всички посочени са заели остро антируска позиция, искайки да завоюват точки от общоевропейската нервност, защото мнозина са лишени от „ свободна воля “ в този смисъл и са били принудени да създадат по този начин под напън от Съединени американски щати. Но същият Джонсън, водачът в антирейтинга, бързайки да стане водач на русофобския фронт, преднамерено направи това, с цел да поправя известността си, която се разклати заради „ абсурда с вечеринките “. Но той не съумя и връзката на проблемите му с желанието да стане „ най-хубавият другар на Украйна “ (след Байдън, схваща се) е потвърден факт.

Ако през март половината от британците бяха подготвени да понесат покачването на цените на бензина и парното в името на „ удържането на Русия “, в този момент такива са единствено 36% от тях. Безпрецедентните за последните тридесет години инфлация от 7% и повишаване на тока с повече от един и половина пъти охладиха плама на англосаксонците. Сега 57% от жителите на кралството са за оставката на Джонсън.

Макар и по разнообразни аргументи, Украйна стана токсична освен сама за себе си, само че и за вероятните му наследници – Лиз Тръс и Бен Уолъс, които оглавяват английското външно министерство и Министерството на защитата.

Ако това не е причина Русия да злорадства над остарелия противник и клеветник – Мъглявия Албион, то какво?

В Германия обстановката е малко по-различна, макар че цената на ресурсите там също е главният проблем, а казусът не е единствено вътрешен. Природният газ е нужен на световноизвестната немска промишленост. Анализаторите ѝ дават обещание понижаване на оборота с над 200 милиарда евро, в случай че Берлин се поддаде на убеждаването на американците, поляците, балтийските страни и други поддръжници на ембаргото върху съветските запаси.

Но даже и да не се поддаде, в безусловно изражение Германия ще загуби повече от икономическата война с Русия, в сравнение с всяка друга страна в Европейски Съюз. Малко евентуално е сегашната литовска инфлация от 15% (във Вилнюс, както и преди, към момента не осъзнават, че за съседите на Русия ответният удар от нея постоянно е по-мощен) да бъде достигната, само че икономическите връзки сред Русия и Федерална Република Германия са огромни, разнородни и обилни.

И Германия го почувства: повече от 55% от интервюираните са недоволни от работата на държавното управление като цяло, повече от 50% - от политиката, провеждана от Шолц и държавното управление му във връзка с Украйна.

Какво тъкмо не им харесва е противоречив въпрос, апропо. Около три четвърти от интервюираните считат Русия за опасност за Германия, а повече от 55% са за снабдяването на Украйна с тежки оръжия, което Москва не би харесала изключително.

Както и да е, кариерата на първия социалдемократически канцлер от времето на Шрьодер явно се дави в украинската рецесия, като германците не са удовлетворени от доста неща: като се стартира от разноските и обстоятелството, че сегашната политика към момента не е довела до нищо (освен разходите) и защитата на Украйна се трансформира в безпределно оскърбление на германците от украинците.

Тази обстановка е мъчно обяснима от позиция освен на дипломацията и политиката, само че и на общопризнатата нравственос. Германските жители енергично поддържат Украйна, търпят обилни загуби и, както им се коства, нарушават личните си правила: в действителност не е всекидневно в Германия да доставят освен тежки оръжия, само че и каквито и да е нападателни оръжия в горещи точки.

Но същият Шолц има намерение да похарчи още два милиарда евро за закупуване на ново съоръжение, с цел да го трансферира по-късно в Киев. Явно непозната техника, тъй като към този момент няма задоволително лична - Бундесверът съобщи, че запасите са покрай привършване и в случай че в Украйна бъде изпратено нещо над изпратеното, това би увредило боеспособността на немската войска.

Украинската страна обаче въобще не прави оценка това, като от време на време наскърбява Германия както на равнище първо лице, по този начин и на равнище дипломат - Андрий Мелник.

Мелник е неповторим даже по стандартите на изродената украинска дипломация. Именно той заплаши НАТО със основаването на атомна бомба, в случай че Киев не бъде признат в Алианса (НАТО не се стресна, само че Москва добре чу заплахата). Именно той приказва за Германия като за " пробен обект " - жертва на опит за отбрана на ползите на Киев. Именно той изиска германците да върнат Крим на Украйна като отплата за нацистката окупация, и в това време да възприемат украинския неонацизъм и „ Азов “ „ с усмивка “.

„ Той отиде прекомерно надалеч. Това, което в миналото беше самоуверен ход на украинския дипломат, в този момент се изроди в тирада на омразата против немската политика. Изявленията му се оказаха неблагодарни и безпочвени във връзка с немското население. Освен това настояванията му биха довели до развиване на икономическа рецесия у нас или до интензивно присъединяване на НАТО във войната. И двете би трябвало да бъдат предотвратени “, гласи петицията за експулсиране на украинския дипломат, която събра 25 000 подписа на немски жители малко след основаването си.

Мелник от дълго време е заслужил експулсиране в цялостно сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, само че го търпят, тъй като в модерна Германия е признато единствено да симпатизират на Украйна - което украинците употребяват.

Тяхното държание пред явен покровител и пренебрегването на главната стопанска система на Европа може да се отдаде само на запазената марка непрофесионализъм на „ креативната “ среда на Зеленски и евентуално на украинския народен темперамент, богато отразен в руските вицове, когато без значение какъв брой доста даваш им е малко.

Ще считаме, че това е следващият геополитически опит. Преди това украинското управление разбра какъв брой самообладание ще има Русия. Сега, откакто най-сетне получи отговор, той изпитва търпението на германците.

За страдание, актуалният международен ред и политическата взаимозависимост на Западна Европа от Съединени американски щати ни разрешават да заявим много решително: търпението на германците ще свърши по-късно от рейтинга на Шолц.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Редакцията на и ПогледТВ

посредством Клубовете „ Приятели на “

осведоми, че провежда по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР