Популярността на френския президент Еманюел Макрон се възстановява до нивото

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон се възстановява до нивото
Коментари Харесай

Макрон увеличава своята популярност, а жълтите жилетки губят подкрепа, сочи анкета

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се възвръща до равнището от началото на митингите на "жълтите жилетки ", които губят поддръжка, демонстрира изследване, представено от международните организации и Българска телеграфна агенция.

Делът на хората, които считат Макрон за добър президент, е повишен този месец на 32 %, колкото беше неговата известност, когато започнаха митингите в средата на ноември, сочи анкета на социологическата организация "Одокса ". Рейтингът му на утвърждение последователно се увеличи, откакто по време на разгара на митингите в Париж и други френски градове през декември падна до 27 % - най-ниското равнище от началото на неговото президентство.

Според допитването 55 % от французите считат, че митингите би трябвало да спрат. Това е първият път от началото на демонстрациите, когато очевидно болшинство поддържа прекратяването им.

Данните демонстрират, че митингите имат утвърждението на 45 % от хората, което е намаляване спрямо януари, когато поддръжката за тях е била 55 %. Проучването е било извършено по интернет на 20-21 февруари за радио "Франс ентер " и сп. "Експрес " и в него са взели участие 1000 души от цяла Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР