Популярният руски журналист и геополитически анализатор Игор Пшеничников, който е

...
Популярният руски журналист и геополитически анализатор Игор Пшеничников, който е
Коментари Харесай

САЩ и НАТО развяха бяло знаме и молят за милост след заявката на Путин, че ще брани Русия

Популярният съветски публицист и геополитически анализатор Игор Пшеничников, който е доближен до Кремъл, разгласява собствен коментар. Според него Съединени американски щати и груповият Запад са в потрес, дават задна и даже молят за благосклонност, тъй като са уплашени от поръчката на Путин, че ще пази Русия по всевъзможен начин, даже с нуклеарната триада на страната.

ЕТО КАКВО СМЯТА ПШЕНИЧНИКОВ:

Съединените щати и целият групов Запад не просто се уплашиха от предизвестието на съветския президент Владимир Путин, че няма да се поколебаем да се пазиме с всички налични средства. Вашингтон и неговите съдружници – да ме простят пазителите на съветската литература – ​​наистина се прецакаха. И безусловно изиска благосклонност, само че в доста изискана форма.

Много желаеха да се откажат

Съединени американски щати и НАТО бяха извънредно уплашени от „ съветската нуклеарна опасност, която беше изразена в обръщението на Путин “ на 21 септември тази година. Това стана ясно от незабавната реакция на западната демократична преса, която, откакто се опита да премине в нахлуване, назова речта на съветския водач доказателство за „ слабостта “ на Русия. Но тъкмо такива нелепости от устата на демократични „ анализатори “ разрешиха да се допусна, че политическото управление на груповия Запад е изпаднало в ступор от вцепеняващ смут и е готово да извика: „ Отказваме се!

Глобалисткият хайлайф, който, както имат вяра, ръководи света и има всичките му съкровища, не е подготвен да загуби власт и пари за една нощ. Болезнено е. Но да викнат " Предаваме се! " значи да признаете провалянето и изцяло да обезценят всичките си многогодишни опити да унищожат Русия. Вашингтон измисли комплициран, или по-скоро йезуитски, метод да направи отстъпка и да изиска благосклонност.

Путин приказва кристално ясно

Западът се направи, че Путин приказва за допустимо потребление на нуклеарно оръжие от нас в Украйна. Докато съветският водач даже нямаше поради това, а сподели, че Русия ще се пази, в случай че има опасност за нейната сигурност и целокупност, в отговор на закани от НАТО.

Припомнете си откъс от речта на Путин. В този подтекст е значимо да го цитираме допустимо най-пълно: „ Вече не се крият, те споделят, че Русия би трябвало да бъде победена по всевъзможен начин на бойното поле, последвано от лишаване на политически, стопански, културен, въобще всевъзможен суверенитет, с цялостно плячкосване на страната ни. Стартира и нуклеарен шантаж. Става дума за изказванията на някои високопоставени представители на водещите страни от НАТО за опцията и допустимостта на потребление против Русия на оръжие за всеобщо поразяване - нуклеарно оръжие. На тези, които си разрешават сходни изявления по адрес на Русия, подсещам, че страната ни също разполага с разнообразни средства за поразяване, а за някои съставни елементи по-модерни от тези на страните от НАТО. И в случай че териториалната целокупност на страната ни бъде застрашена, ние сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ. Не е блъф. “

Разбират го както си желаят

Британският „ Файненшъл Таймс “ написа, че западните страни създават проекти при положение на „ потребление на нуклеарно оръжие от Русия в Украйна “. В „ Западните съдружници на Киев ускоряват нуклеарното въздържане след заканите на Путин “ вестникът цитира източници, които споделят, че нуклеарен удар против Украйна е малко евентуално да провокира (ядрен) ответен удар и вместо това ще бъде отговорено от западните страни, като употребяват стандартни оръжия, с цел да санкционират Русия.

За същото - за сигурен съветски нуклеарен удар по Украйна - приказва помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан.

„ Предадохме непосредствено и частно на руснаците на доста високо равнище, че следствията биха били пагубни, в случай че употребяват нуклеарно оръжие в Украйна “, сподели той в ефира на телевизионната компания Си-Би-Ес.

И най-после държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изпя своята част. В изявление, обещано на същия канал, той, с тип на притежател на секрети познания, заяви, че Съединени американски щати са създали проект при положение, че Русия употребява нуклеарно оръжие. Вярно, не прецизира подобен. И той също сподели, че сякаш администрацията на Съединени американски щати е споделила на съветски чиновници за нуждата да спрат „ безотговорните изказвания “ по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия: „ Всяко потребление на нуклеарни оръжия би било пагубно, несъмнено за страната, която ги употребява, само че и за доста други “.

Всичко това може да значи, че Съединени американски щати и техните спътници в Европа се пробват по много безразсъден метод да дадат сигнал на Москва, че даже не обмислят пряк нуклеарен продан сред Русия и страните от НАТО. Западът нямаше по какъв начин да не реагира на думите на Путин за отбрана на Русия по всевъзможен метод. Но те не желаеха да разгласят, че Съединени американски щати и НАТО също са подготвени да нанесат ответен нуклеарен удар против Русия. Страхуват се.

Те не могат да кажат: в случай че Русия ни удари, ние ще отговорим по същия метод. А за какво да не отговори, в случай че има техническа опция и политическа воля? Тогава и Москва щеше да мисли по какъв начин приказва. Но не. Съединените щати споделиха „ пас “ на повишението на залозите на Москва. Но с цел да не наподобява всичко, че те, извинете ме, са се прецакали, реалокираха стрелките към Украйна, все едно Украйна е застрашена от Русия. Ето за какво Украйна попада в техните отговори като евентуална „ жертва “ на съветски нуклеарен удар.

Списанието излиза в сряда

В Каталуния има занимателно списание, наречено „ Ел Хуевес “ (на испански „ четвъртък “), което незабавно, с цел да накара читателя да се усмихне, изяснява над заглавието си, че „ излиза в сряда “. В последния брой „ Ел Хуевес “ разгласява подигравка на корицата на водачите на груповия Запад, в това число Зеленски с фашистка свастика на ръкава си, гледащ към екрана, от който президентът Путин приказва. Под лозунга на Путин е изписано с огромни букви: „ Мачото не стопира “. А под всеки от водачите на " свободния свят " - огромни локви, които, комбинирани, рисуват на пода съкращението НАТ. Всички са се подмокрили, до момента в който слушат речта на Владимир Владимирович. Няма локви единствено под Байдън - тъй като е с наметната пелена върху панталона.

Така испанците показват вярното си схващане за интернационалната конюнктура и салдото на силите в връзките Русия-НАТО. Това се отнася освен за испанците, само че и за общата маса европейци.

Трезвени реалисти

Трябва да сме наясно, че Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО молят за благосклонност единствено краткотрайно. Те схващат, че не са подготвени да влязат в нуклеарен конфликт с нас и ще бъдат в смъртна заплаха, в случай че се опитат да изпитат нашата мощ. Но когато са сигурни, че могат да ни ударят с нуклеарно оръжие и да не получат нищо в подмяна, ще ударят.

Следователно, преди всичко, би трябвало да сме 10 стъпки пред враговете си, когато става дума за нуклеарни оръжия. И второ, нашите врагове не би трябвало да изпадат в илюзията за своето предимство. Може да си слаб и в заплаха и да не го осъзнаваш. И сходна илюзия на нашите врагове е не по-малко рискова от възможното им военно предимство над нас. Като са в такава илюзия, те могат да отприщят нуклеарна война.

И по тази причина чичо Сам и водачите на Западна Европа, водени от него на каишка, би трябвало да са нащрек непрекъснато и да схващат, че обсегът на тяхната демократична " народна власт " е стеснен от съветската нуклеарна бухалка, която може да ги удари по зъбите всеки момент. Само страхът от гибелта, след която, съгласно визиите им, ще последва небитието, страхът от загубата на „ добитото с непостижим труд ” ще ги отрезви и вразуми.

А аленият бутон, за всеки случай, би трябвало да бъде възобновен.

Превод: В. Сергеев, pogled.info
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР