Европейските страни трябва да са готови за оттеглянето на Съединени

...
Европейските страни трябва да са готови за оттеглянето на Съединени
Коментари Харесай

The Telegraph: Европа трябва да е готова, ако Тръмп изтегли САЩ от НАТО

Европейските страни би трябвало да са подготвени за отдръпването на Съединени американски щати от НАТО, в случай че Доналд Тръмп завоюва изборите в Съединени американски щати и изтегли американските сили. Това са декларирали дипломати от европейски страни, които са членки на Северноатлантическия алианс, предава The Telegraph.

Дипломатите считат, че би трябвало да " създадат известно обмисляне " в някои огромни европейски градове и да преразгледат актуалните отбранителни качества в светлината на заканите, оповестени от някогашния президент.

Тази седмица Тръмп остана единственият любимец за номинацията на Републиканската партия на президентските избори през ноември, откакто съперничката му Ники Хейли се отдръпна от конкуренцията.

Възможността Тръмп да се завърне в Белия дом породи опасения в Европа за американската поддръжка за Украйна, както и за уговорката на Вашингтон към Алианса.

Тръмп по-рано съобщи, че ще " насърчи " Русия да нападна член на НАТО, който не извършва отговорностите си към тази военна организация, до момента в който някогашният консултант на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън предвижда, че Тръмп ще се опита да изтегли Съединени американски щати от Алианса, в случай че бъде определен.

Миналия месец Telegraph заяви, че английското държавно управление няма проект за деяние в изключителни обстановки за сходен сюжет.

Неназован европейски посланик е декларирал, че мненията на Тръмп са " сигурно тревожни ".

" Никой не знае какво ще вършат по-късно ", е допълнил той.

Служителят е добавил, че страните от НАТО би трябвало да възнамеряват тсценарий, при който ще се отслаби американския ангажимент към Алианса.

Дипломат въпреки това от НАТО е декларирал, че мненията на Тръмп демонстрират, че Европа е " доста подвластна от Съединени американски щати ", написа ИА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР