Популярният производител на шоколад Hershey's пусна на пазара ново сладкарско

...
Популярният производител на шоколад Hershey's пусна на пазара ново сладкарско
Коментари Харесай

Това е новият хит при десертите

Популярният производител на шоколад Hershey's пусна на пазара ново сладкарско произведение – шоколадово блокче Gold bar. Шест месеца преди този момент марката Cacao Barry показа Zephyr Caramel – бял шоколад с мирис на карамел. По този метод златистото се трансформира в новата фешън наклонност в сладкарството. Изключителна известност печели карамелизираният бял шоколад.

Той се характеризира с по-богат и прелестен мирис. Не е загадка, че началник готвачите мощно го избират в готвенето на десерти към този момент повече от десетилетие.

Много сладкари не харесват белия шоколад, защото е прекомерно сладостен, споделя началник готвачът и съсобственик на B. Patisserie в Сан Франциско Белинда Леонг. По думите й карамелизацията придава спомагателен мирис.

Всички обичат думата „ карамелизиран, звучи полово, добавя тя.

Преди карамелизираният бял шоколад да бъде пуснат в всеобща продажба, готвачите го приготвяха ръчно. Шоколадът се надробява и се поставя в печка. Пече са на релативно ниска температура – сред 95 и 135 градуса. Сместа постоянно се разбърква, с цел да не загори. След 30-60 минути придобива златистокафяв цвят.

Полученият артикул е повсеместен. По думите на началник готвача Дейвид Колиер, може да се употребява за приготвянето на ганаш и мус, варен крем или панакота.

Обикновеното запичане на белия шоколад му дава нов живот.

Той дълги години имаше неприятна известност, споделя специалистът Меган Гилър. Мнозина обаче го считат за „ неистинен “.

През последните години черният шоколад на собствен ред се възприема като все по-здравословен. Съдържанието на какао в него е по-високо. Сладкият бял шоколад, въпреки това, не се води като здравословна храна.
Новата наклонност връща позициите на белия шоколад. По думите на Майкъл Лайсконис, креативен шеф на Института за кулинарно обучение, карамелизираният шоколад се основава посредством химически развой, който му придава по-интересен мирис и усет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР