Популярният журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира пред ТОПСПОРТ

...
Популярният журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира пред ТОПСПОРТ
Коментари Харесай

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Червената общност трябва много да пази Гриша Ганчев

Популярният публицист и политически анализатор Георги Атанасов разяснява пред ТОПСПОРТ горещите събития в обичания му ЦСКА. Той е на мнение, че " алената " общественост би трябвало доста да пази притежателя на клуба Гриша Ганчев.

Ето какво сподели Атанасов:

" Покрай напрежението на " Армията " в последните ни се сетих за остаряла мисъл на Бил Клинтън от акцията му за президент на Съединени американски щати преди три десетилетия - " Икономиката, глупако... ". Сентенцията се трансформира във фолклор през годините. Обобщаваща концепция за смисъла на бизнеса, финансите, управителните фактори. Поводите са разнообразни, само че смисълът е повсеместен. И навежда към трезва преценка на обстоятелствата, събитията, опциите, вероятностите и тактиката.

Защо потеглям от Вашингтон, с цел да стигна до Борисовата градина? Ами, тъй като се сещам къде беше ЦСКА преди 7 години и къде е в този момент. Няма смисъл да напомням на последователите, те също помнят от кое място потегли клубът. През цялото това време разбрахме какво е стопанска система като ръководство и финансиране. Откакто Гриша Ганчев влезе в ЦСКА, почитателите оставиха обратно кошмарите си от безконечни кавги за заплати, лицензи, прехвърляния, обърнати джобове и бягащи футболисти. От горчивото минало останаха единствено бакиите на предходните притежатели, които Ганчев оправя и сега с големи суми. За да разчиства пътя на тима у нас и в Европа. За психическото и прочувствено здраве на " алената " общественост. Особено в този момент, в тази сложна конюнктура, в която живеем, делото на Гриша Ганчев и сътрудниците му е едно малко знамение.

Призовавам последователите на ЦСКА, които се отличават със своята просветеност да теглят калема и създадат равносметка. Да го създадат и " специалистите " от обществените мрежи, скрити зад клавиатурната анонимност, които не стопират със своите рекомендации, прищевки и хрумвания. Те все са недоволни. Да, " алената " общественост е с шампионски ген. Амбициите са огромни, само че да си създадат сметка за събитията в днешно време. Без илюзии, дейните инфлуенсъри да схванат, че не би трябвало да гледаме в канчето на огромния противник. Няма база за съпоставяне. Там са под безконечна политическа и държавна защита. Заради спекулацията с името на Васил Иванов Кунчев, което се експлоатира от едно частно сдружение. Мислещите си дават сметка, че ЦСКА не получава благословия от Системата, от БФС. В ЦСКА не се изпращат спонсори, клубът не е във безконечната данъчна почивка, в която е огромният противник. Не идват торби с пари, които са със подозрителен генезис и от анонимни благодетели. Разликата е коренна.

Заради всичко това, мислещата " алена " общественост би трябвало да почита и доста, доста да пази Гриша Ганчев, непременно! Защото без него кошмарите от преди 7 години ще се завърнат със страшна мощ. Разстоянието сред мира и войната е малко, по същия метод виси нещастието, която като гилотина може да се спусне върху главите ни, когато минимум го чакаме.

Треньорите се сменят, играчите си потеглят, само че ЦСКА остава. За да го има, би трябвало да е налице... стопанската система. Не единствено и поради сентенцията на Бил Клинтън, само че и поради личното ни състояние ".
 ЦСКА разгласи Пардю и не се съгласи с оставката и ултиматума на Стойчо Младенов
ЦСКА разгласи Пардю и не се съгласи с оставката и ултиматума на Стойчо Младенов

Вижте какво написаха от клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР