Популярният журналист и политически анализатор Георги Атанасов гостува в предаването

...
Популярният журналист и политически анализатор Георги Атанасов гостува в предаването
Коментари Харесай

Георги Атанасов за стадиона на ЦСКА: Води се война от екоджендъристи и антибългари!

Популярният публицист и политически анализатор Георги Атанасов гостува в предаването " Спорт " по ТВ1. Той разяснява разнообразни тематики от футбола ни. Ето какво сподели пред водещия Стефан Стефанов:

" Необходимо е ЦСКА да има нов стадион. Хубаво е и за клуба, и за София. За целия български спорт е хубаво. Чуваме и четем по какъв начин нашите управници дават благо и драго за спорта. Насълзиха ни се очите от трогване. Като се биеш в гърдите, за какво отново се поставя кол в колелата на плана за нов стадион " Българска войска "? Някакви еколози се появиха да внесат митинги против плана. То не е нов стадион, а реорганизация. Това е безспорен нонсенс, подигравка с задачата на спорта. Не става дума единствено за ЦСКА, а за основаването на един състезателен оазис. Няма да пострада нито едно дърво в Борисовата градина. Цялата реорганизация ще е в границите на настоящия стадион, дори ще се върнат зелени площи на парка. Всяка прашинка ще бъде обезщетена. На кого пречи това? Целта е " Армията " да бъде рискова за хората и да се срути ли? Питам се от гражданска и обществена позиция. Кой ще дава отговор, в случай че един ден този стадион се трансформира в развалина? Това ли желаят тези общинари, екоджендъристи и антибългари? Какво желаят да реализират? Продължава да се води мръсна война против ЦСКА на политическа основа.

Ще се търси под вола теле, ще се спекулира с екология, това е ясно. Да не изпадаме в клубни крайности, но държавата е мащеха за ЦСКА и майчица за други. Виждаме по какъв начин се изливат милиони за стадионите в Пловдив. Това са публични пари. С какви строителни бумаги се направи секторът без козирка на " Герена "? Навсякъде страната оказва помощ, не и на ЦСКА. През 1997 година, 5 минути преди да се отдръпна, министър Стефан Софиянски разписа безплатно прехвърлянето въз основата към частното дружество на Левски. Да се оказва помощ, само че на всички. Или най-малко да не се пречи на ЦСКА.

За Пловдив може, за ЦСКА не може. За Левски може, за ЦСКА - не! И скачат всякакви еколози, екоджендъристи и зложелатели на ЦСКА. Навсякъде става въпрос за обществени пари, идващи от данъкоплатците. А ЦСКА желае самичък да оправи стадиона си и да вложи огромни средства. Гриша Ганчев и сътрудниците му дават частни средства в един план, който ще обслужва обществото и страната. Спортът е учебно заведение за достойнства и оръжие за битка против наркоманията и всички извращения. Трябват съвременни игрища. Все отново има светлина в тунела и това е реакцията на обществото. " Червената " общественост би трябвало да реагира. Да има законен митинг. Да има подобен и в обществените мрежи, и на улицата, в случай че се наложи, в границите на закона, несъмнено. Не може непрестанно да се демонстрират двойни стандарти. Най-големият недостиг в България е справедливостта. Защо не се разрешава на един футболен клуб да си оправи стадиона с персонални средства?

Георги Иванов се е вживял в ролята на комисар, на охранител на статуквото в БФС. Личен страж на компания " Боби и КО ", която не остави камък върху камък от този спорт у нас. Две десетилетия отсъстваме от огромната сцена. Иванов е като квестор. Комична роля. Нанася му имиджови вреди.

Мачовете на националния тим се играят в Разград, бяга се от София. Стадион " Васил Левски " носи в себе си традицията на футбола ни. Има значение силата на този стадион. В Разград и Юнайтед да им отиде, отново ще са толкоз почитателите - дежурната профсъюзна агитка на кебапчета и бира, със знаменцата... Хубав български край, само че не е футболен град. Никога не е бил. След 12 трофеи, отново няма хора на стадиона. Те нямат отношение, не са пристрастени. Просто планът е изработен там и той е самодостатъчен на себе си. Дори в Петрич е друго.

" Боби и КО " бягат от " националната обич " и се крият на завет в Разград. Сръбските медии се чудеха месеци наред за какво няма техният тим на гостува в София. Лашкат ги на 750 км от Белград. Боби Михайлов и другите бягат от София, тъй като знаят, че ще им желаят оставката. Нетърпимостта към БФС се споделя от доста почитатели. Дори в Разград обаче, се изиска оставката им. Макар и дребна група почитатели, само че го направиха. Всичко мина и отпътува, Гонзо смъкна плакатите и всичко си продължава по остарелия метод. Българският футбол е екзекутиран. Ние нямаме футболен материал. Вятър и мъгла. Кръстаич събира момчета от под дърво и камък... Това може да стигне за една победа, само че нищо повече. Така ще бъде, тъй като дребните тимове прогресират, а ние затъваме от ден на ден и повече. Дори Люксембург е по-добре от нас футболно. Стаим на едно място, а другите ни прескачат. Ние сме най-слабата футболна страна на Балканите ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР