Популярните български писатели, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко

...
Популярните български писатели, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко
Коментари Харесай

Детективът Филип и кучето Дарвин спасяват Коледата

Популярните български писатели, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко Гелев още веднъж изненадват децата с нова взаимна книга. " Коледният случай на детектива Филип ", оповестена от " Ентусиаст ", е история за извънредно следствие на странни отвличания...
Разказът стартира с изгубването на стотици котки в града, което си е същинска тайнственост. През това време детективът и неговият асистент, кучето Дарвин, скучаят в работния си кабинет. Хули, котката на известната актриса Доли Блу, също е в неопределеност. Силно разтревожена за обичаното си животно, дамата наема Филип и Дарвин, които незабавно се заемат със случая.
Ситуацията се оказва доста по-заплетена от предстоящото. Филип, Дарвин и още един техен съизвършител (кой е той, следва да разберем) стартират следствие, което ще ги въвлече в рисково премеждие. Ще съумеят ли да спасят себе си, Коледата, а и целия свят?
Сотир Гелев и Пенко Гелев са едни от най-нетрадиционните и истински български създатели. Освен писатели, създатели на комикси, художници и илюстратори, те са основатели на анимационни филми, показани на разнообразни кинофестивали в България и чужбина. Носители са на редица литературни оценки - Националната премия " Константин Константинов ", " Златен лъв ", премиите " Перото ", " Христо Г. Данов " и други Авторите на тази книга са подкрепени от НФ " Култура ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР