Популярен ски курорт в Централна Италия пустее през настоящата зима,

...
Популярен ски курорт в Централна Италия пустее през настоящата зима,
Коментари Харесай

Липсата на сняг убива популярен ски курорт в Италия

Популярен ски курорт в Централна Италия пустее през актуалната зима, а локалните поданици и бизнеса винят измененията на климата за пролетните температура, които оставят цялата планина без никакъв сняг. По скатовете под издигащия се на 2217 м височина връх Терминило в Апенините лифтовете са изключени, а оръдията за сняг немеят, споделя Ройтерс.

Почти всички магазини и питейни заведения в курорта, до неотдавна обичана дестинация на скиорите от Рим и района, стоят затворени, защото никой не идва, с цел да изпие по едно пиво и да наеме екипировка.

Липсва най-важното нещо, с цел да може да се карат ски - снегът. По скатовете под Терминило освен не е валял сняг тази зима, само че и температурите са толкоз високи, че е невероятно да се създаде неестествен, оплаква се Винченцо Ренини, президент на компанията, която ръководи локалните транспортни и ски уреди.

" За превръщането на водата в сняг температурата би трябвало да е близка до нулата, а предходната седмица тя беше цели 12 градуса ", показва Ренини.

Повишаването на температурите заплашва ски промишлеността по целия свят, само че Италия е изключително съществено наранена, защото доста от курортите ѝ в Апенините и Алпите са ситуирани на ниска надморска височина. Около 90 на 100 от пистите в страната разчитат на неестествен сняг, по отношение на 70 на 100 в Австрия, 50 на 100 в Швейцария и 30 на 100 във Франция, сочат данни на италианската природозащитна организация " Легамбиенте " (Legambiente).

Италия ще употребява зимните олимпийски игри в Милано-Кортина д’Ампецо през 2026 година, с цел да популяризира най-известните си зимни дестинации, само че неналичието на сняг в доста от курортите ги кара да потърсят различни способи да притеглят туристи през зимата.

В региона на Терминило, който разполага с 9 км писти на по-малко от 100 км от Рим, локалните поданици се притесняват, че карането на ски и обвързваните с него бизнеси скоро ще се трансфорат единствено в бледен спомен.

Никога преди не сме имали сходен сезон, извънредно е. Усеща се все едно сме през юни, само че какво можем да създадем, с изключение на да се любуваме на слънцето, споделя Доменико Черца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР