Поправката срещуБългария в доклада на ЕП за Северна Македония е

...
Поправката срещуБългария в доклада на ЕП за Северна Македония е
Коментари Харесай

Падна антибългарската поправка в доклада за Северна Македония


Поправката срещуБългария в отчета на Екологичен потенциал за Северна Македония е отпаднала. Това заяви за БГНЕС евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев. По думите му, признати са други две ремонти, импортирани от името на Европейската национална партия.

Те са свързани с решението на Екологичен потенциал, че предходни рекомендации за недискриминация на хора, заявяващи намерено своята българска принадлежност или генезис, не са били изпълнени и към момента към сегашен ден е проблем да заявиш, че имаш нещо общо с България.

Втората корекция упорства за историческо помиряване, основаващо се на нашата обща българска история, както е записано и в Договора за другарство и добросъседство.

Европейският парламент гласоподава годишния отчет за районен съд Македония. Макар и единствено с съвещателен темперамент, отчетите на Екологичен потенциал за напредъка на страните кандидатки отразяват настроенията на другите политически сили в Европарламента.

В последния миг преди гласуването, групите на Зелените и на Социалистите в Екологичен потенциал бяха подали оферти за ремонти към отчета с извънредно небалансирано, едностранно и незаслужено по отношение на България наличие. В тях, представители на българското държавно управление бяха упрекнати в „ провокативни изказвания по исторически въпроси “, засягащи районен съд Македония и се „ приканват българските управляващи да се въздържат от сходни изказвания макар продължаващата предизборна акция в България “.

Въпреки острата си реакция, евродепутатите от Българска социалистическа партия не съумяха да убедят своята лична група да отдръпна това предложение.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР