Попълването на декларацията на Кирил Петков за назначаването му за

...
Попълването на декларацията на Кирил Петков за назначаването му за
Коментари Харесай

ТОП ЮРИСТ! Наталия Киселова: Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август, съдът няма основание да се бави по казуса

Попълването на декларацията на Кирил Петков за назначението му за длъжностен министър съдържа детайл, който, вижда се от документите, не е правилен. Българската страна не води указател кои жители имат с изключение на българско поданство и непознато. Това сподели доцент доктор Наталия Киселова по проблема с канадското поданство на съоснователя на " Продължаваме промяната " (ПП).

Конституционният съд се занимава с проблема. Вчера беше обявено, че Специализираната прокуратура също прави инспекция по реда на Закона за правосъдната власт.

От Политическа партия са безапелационни, че стоят зад Кирил Петков и не одобряват добре ангажирането със случая от Спецпрокуратурата. Самият Кирил Петков внесе доказателства в Конституционен съд, с цел да отбрани тезата си по отношение на отхвърли му от канадското поданство. Конституционен съд обаче отхвърли да се съгласи с настояването политикът да бъде страна в делото.
свързани новини161077на 12.10.2021
Доц. Киселова изясни, че по този начин е вярно. Тя чака Конституционен съд да се произнесе в период, без да има бавене, което в допълнение да ускори политическото напрежение.

" Въпрос на благосклонност е всеки да реши дали да заявява това пред държавните управляващи ", сподели тя във връзка неналичието на общ указател за поданството.

Пред Би Ти Ви преподавателят по конституционно право акцентира, че президентът няма принадлежности да ревизира поданството на своите министри.

" Личното ми мнение е, че президентът не е знаел все още на попълване на декларацията ", разяснява тя.

Кирил Петков е подал заявление за отвод от канадското си поданство още на 21 април 2021 година

20 август 2021 година е датата, към която канадските управляващи не смятат Кирил Петков за жител на тяхната страна.

Последствията от абсурда ще са по-скоро политически и ще бъдат употребявани в хода на изборната акция. Съдът обаче към този момент няма съображение да се бави с произнасянето и би трябвало да се произнесе до края на идната седмица, счита Киселова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР