Попадаме в ситуации, в които трудно контролираме действията си. В

...
Попадаме в ситуации, в които трудно контролираме действията си. В
Коментари Харесай

10 мощни психологически трика, с които ни манипулират

Попадаме в обстановки, в които мъчно направляваме дейностите си. В случая не става дума за прочувствени прояви, а за случаите, в които някой като че ли е бръкнал в главата ви е трансформирал нещо там.

Ето няколко трика за психическо въздействие, които ще ви оказват помощ да осъзнаете случаите, когато някой се пробва да ви манипулира или измами. След като ги познавате, мъчно ще попаднете в капан.

10. Сензация и неотложност

Да бъдеш част от една общественост е съществена първична потребност на хората. Уебсайтовете за резервация на хотели доста постоянно употребяват този трик: Остава единствено една стая; Същата стая преди малко е резервирана; двама души гледат тази реклама в този момент. В 90% от случаите това е трик.

9. Смесване на обстоятелства и отзиви

Основната задача на всеки манипулатор е да ви вкара в илюзорна среда, тъй че да не забележите операцията, а да я възприемете като стичане на събитията. Например, в случай че би трябвало да уволните някого, първо ще покажете, че той е неприятен чиновник. Винаги се стремете да търсите справедлива оценка за работата си, в случай че би трябвало, от самостоятелна трета страна.

8. Активиране на стандарт

Както написа Лев Толстой: „ Всички щастливи фамилии си наподобяват, а всяко нещастно семейство е нещастно по своему. “ Когато следваме стандартите, ние неумишлено ги проектираме в живота си. Това още веднъж се дължи на примитивната потребност да чувстваш единение с другите. Следващия път, когато смятате, че желаете да сте като някой различен, пробвайте да наблюдавате от кое място идва тази потребност.

7. Не мисли. Вярвай!

Основната задача на кукловода е да отстрани знанието на марионетката и да я лиши от способността да основава логичен въпроси, налагайки сляпа религия. Смятате, че вземате лични решения, само че от време на време това е заблуда. Манипулаторът може сполучливо да вгради някаква концепция в съзнанието ви.

За да избегнете този капан, помислете за следното: „ Какво може да се случи, в случай че не реализира тези цели? “ Ще се чувствате зле, в случай че не удовлетворявате вашите лични потребности. Ако резултатът няма изключително значение за вас, ще усетите, че се пробвате да задоволите мними потребности, които са ви наложени извън.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР