Понятието луксозно превозно средство обикновено се свързва с Rolls-Royce Phantom,

...
Понятието луксозно превозно средство обикновено се свързва с Rolls-Royce Phantom,
Коментари Харесай

Имение на колела: влезте в Elemment Palazzo Superior, двуетажен кемпер с изскачащ салон на покрива

Понятието " първокласно транспортно средство " нормално се свързва с Rolls-Royce Phantom, Lamborghini или Ferrari.

Но какво ще кажете за извънредно екстравагантно транспортно средство за отдих? Влезте в Elemment Palazzo Superior.

Няма да ви виним, в случай че намалите скоростта или изцяло спрете, когато видите този сходен на галактически транспортен съд кемпер да се движи по автомагистралата.

Проектиран и създаден от Marchi Mobile - дъщерно сдружение на Marchi Holding AG, европейска автомобилна компания, профилирана в производството на рекламни коли и камиони за здравни грижи - Elemment Palazzo Superior не наподобява на нищо друго на пътя.

Иновативният кемпер, който се дефинира като " най-луксозния мобилен дом в света ", съчетава ентусиазъм от спортните коли, авиацията и яхтинга, с цел да сътвори своята неповторима хармония.
 width=
В взаимозависимост от конфигурациите по поръчка, всеки RV коства сред 2 и 4 милиона $ и се строи към две години.

" Честно казано, първоначално проектирах Elemment за лично наслаждение - беше малко егоистично. Бях изтощен от това, което се оферираше в автомобилната промишленост ", споделя пред CNN Travel Марио Марчи, създател на Marchi Group и изобретателна мощ, която стои зад RV.

" Почти всички кемпери имат съвсем идентичен дизайн и идентична функционалност - а аз не желаех да се кача на тази изтощена и скучна вълна. Исках да основа нещо извънредно и неповторимо. "

Родом от Виена, Австрия, Марчи счита, че е роден да проектира коли.

" Първата ми дума в живота - преди майка ми и татко ми - беше " авто ", тъй че явно ми е писано да се занимавам с това ", споделя той. " Обичам всички типове транспортни средства и се усещам благополучен, че мога да работя това, което ме вълнува най-вече. "

Баща му е притежател на транспортна компания за камиони, в която той кара огромни камиони, като в същото време се занимава с дизайн на камиони.

Страстта му към дизайна кара Марчи да сътвори Marchi Group през 2002 година

" Това беше същинското начало ", спомня си той. " Продължих да планирам транспортни средства и да персонализирам огромни камиони, да конструирам полуремаркета с уголемение на помещението и разтегателни ремаркета - постоянно се пробвах да върша нововъведения. "

 width=

След като попада на авангарден първообраз на кабина за камион на немския авто дизайнер Луиджи Колани, който основава футуристични коли за компании като BMW и Volkswagen, Марки взема решение да осъществя концепцията.

" Този ранен първообраз беше съвсем неосъществим за ръководство, тъй като не беше обърнато доста внимание на функционалността ", споделя той. " Но ние искахме да създадем първокласен автомобил, който наподобява и се ръководи прелестно. "

През 2005 година Marchi стартира да изготвя планове за Elemment, през 2010 година дружно с екип от инженери конструира първия ръчно направен автомобил, а през 2012 година показва първия модел.

Оттогава насам цялостната хармония на кемпера е останала непроменена, само че всичко - от скарата, през материалите до индустриалната линия - еволюира.

" Частица по парченце, единица по единица, ние подобряваме автомобила всякога ", споделя той. " Всеки RV се прави по поръчка, с цел да можем да го обновяваме и да вършим нововъведения. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР