Понякога всеки от нас си е задавал въпроса каква е

...
Понякога всеки от нас си е задавал въпроса каква е
Коментари Харесай

Сънят лекува страха! Научно обяснение

Понякога всеки от нас си е задавал въпроса каква е изгодата от съня и за какво се постанова да спим, и то по много часа дневно, като вместо това бихме могли да свършим много потребни неща за това време.

И по този начин, преди всичко, сънят е потребен за мозъка, като даже може да се каже, че до момента в който спим, ние ставаме по-умни. По време на сън се засилват комплицираните механизми на интелекта, позволяващи логичен да се систематизира получената денем информация. Интересен факт е, че учените са потвърдили, че информацията получена директно преди сън се запомня доста по-добре и за по-дълъг период.

Второ, сънят е потребен за душата, както и ни оказва помощ да се борим със страха и напрежението или казано с други думи, той оказва помощ да се възстановят душевните и душевен сили на организма, като също по този начин да се отстрани насъбраното денем напрежение. Доказано е, че точно по време на етапа на дълбокия сън се засилва образуването на нови нервни кафези, а точно невроните.

Заедно с това по време на сън ние сами сме си психолози. Казано с други думи, в случай че в будно положение страхът ни пречи да решим проблемите ни и да ги проучваме вярно, то по време на сън се включва аналитичното мислене, позволяващо ни да намерим повода на казуса и пътя на решението му.

Днес даже има лечения за лекуване на страха със сън. Пациентите се вкарват в положение на сън благодарение на внушаемост, автотренинг, електромагнитни импулси или с успокоителни. Лечебният сън необятно се употребява при невропсихиатричната процедура и е доста ефикасен при астенични положения, безсилие на нервната система, меланхолия, невроза, уплаха или боязън.

 Безсъние и възприятие на боязън

Безсънието е признак на повече от 90 разнообразни заболявания. Така да вземем за пример, в случай че дълго не можете да заспите, тогава повода може да е, че изпитвате възприятие на боязън, напрежение и мощен стрес. Ако пък се събуждате без причина през нощта, тогава е допустимо казусът да се крие в някой орган, който изпраща сигнал към мозъка и вие се будите без причина. В случай пък, че се събуждате доста рано и не можете да заспите отново, тогава е допустимо да имате хормонални проблеми.

Именно поради това е доста значимо да се наспивате всеки ден, защото сънят е в основата на отличното душевно и психическо здраве.

Оптималното време за сън дневно за възрастен човек е към 6 часа, само че не повече от 8 часа на ден, защото тогава се поврежда дневният биоритъм, понижава се тонусът на организма, което, от своя страна, води до хронично главоболие, загуба на вкус и даже депресивни положения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР