Понякога почивката през лятото се оказва време, което не знаем

...
Понякога почивката през лятото се оказва време, което не знаем
Коментари Харесай

Когато отпуската не включва пътуване

Понякога почивката през лятото се оказва време, което не знаем по какъв начин да оползотворим. Когато парите не ни доближават за по-дълго летуване на морето или за някоя по-далечна екскурзия до непознато място, започваме да се отчайваме и да мислим „ защо въобще ми е тази отпуска “. Да лежим у дома, бездействайки, в не дребна част от случаите може да ни се отрази в действителност натоварващо и депресиращо. Как да си починем в действителност и да използваме свободните си дни най-пълноценно? Ето ги и нашите оферти.

Четете (в случай, че обичате да сте сами)
В случай, че обичате да четете, само че все не ви остава време за това, в този момент е моментът. За една седмица отпуска можете да прочетете не една и две книги, в случай че в действителност имате предпочитание. А и четенето е едно от най-приятните занимания, които ни отпускат и освобождават от напрежението. Вземете си хубава напитка, нарежете си плодове в една огромна купа, настанете се комфортно на дивана и посветете времето на едно от най-полезните занимания. Или грабнете едно одеяло и отидете в парка под някоя огромна сянка с книга в ръка- прекарването си заслужава!

Гответе (когато предпочитате шумните компании)
Може да ви звучи неуместно, само че в случай че в действителност обичате да готвите и да си угаждате с забавни похапвания, в този момент му е времето. Екзотични гозби и предписания може да откриете на всички места и за какво да не ги изпробвате? Помня, че предишното лято за първи път върших скариди по 4-5 разнообразни метода и беше в действителност прелестно преживяване за човек, който обича да готви. Поканете си приятна компания и им сгответе нещо в действителност неповторимо. Когато следвате рецептата и вършиме всичко с самообладание и най-много предпочитание, нещата се получават. Вкусни и дълги вечери на терасата в компанията на фамилията или обичаните ви приятели- за какво не? Това е един от съвършените способи да изкарате доста приятни мигове, за които другояче ви остава прекомерно малко време.

Играйте с децата
Ако имате дете или деца, това е времето, от което в действителност се нуждаете, с цел да им покажете какъв брой са ви значими. Забавлявайте се дружно! Играйте футбол или федербал, табла или „ не се сърди, дребосъче “, скачайте дружно на ластик или въже. Всичко това ще ви сближи още повече с тях и ще ви зареди с доста позитивни страсти. Времето, прекарано с най-близките ни, постоянно е скъпо. То ни дава това, от което най-силно се нуждаем, с цел да продължим напред, с цел да се почувстваме спокойни и задоволени. Може това лято да не катерите върхове и да не плувате дружно, само че това не значи, че не можете да си изкарате едни страхотни почивни дни.

Творете вкъщи
Искате да измененията нещо вкъщи, само че все нямате време. С малко средства и повече предпочитание, може да пребоядисате единствено една стена в ослепителен цвят или да нарисувате (ако умеете) нещо красиво на дребната странична стена на терасата, която от дълго време ви се коства някак гола и неугледна. Защо да не потърсите някои нови и красиви попълнения за дома като елегантен сервиз или ваза, забавна картина, нови възглавнички за дивана в хола, а за какво не и да подмените килима? Това сигурно ще направи вашето „ леговище “ по-приятно и уютно и ще повдигне настроението ви. Може да нямате задоволително пари за визити на разнообразни места, само че за какво да не заделите тези, които имате, с цел да извършите вашето непрекъснато местенце по-красиво? Купете си няколко саксии с цветя или си направете домакински алпинеум. Поставете провесен стол или хамак на терасата. Идеите са в действителност доста, в този момент разполагате с нужното време, а в нета ще намерите и най-лесните способи за осъществяването им. Сега е моментът да декорирате дома си и да освежите старите и даже ненужни движимости, да ги превърнете в предмети на изкуството. Ще видите какъв брой наслада могат да ви донесат тези занимания. Помнете, обаче, че с цел да си почивате, не би трябвало да къртите стени или да махате тапети- направете дребни креативен обновления, които няма да ви уморят, а ще ви заредят с въодушевление.

Отидете до най-близкия манастир, планина, водопад или река
Направете си пикник и разходка до някоя близка, само че забавна дестинация (такива има доста, повярвайте), за която няма да ви трябват доста средства, само че пък ще се почувствате освежени, разнообразени и глътнали доза чист въздух. Ако имаме предпочитание да покоряваме нови места, сигурно ще намерим и метод, без да ни трябват доста пари. А и положителната компания постоянно си споделя думата. Та нали по тази причина е лятото- да прекараме повече мигове с хората, които обичаме, а не, с цел да се хвалим какъв брой на надалеч сме пътували. Не е значимо да отидеш някъде, където има палми и разкош, а самият ти да се почувстваш „ първокласен “- вътре в себе си. Подаръците, които сами си вършим са тези, които най-вече радват вътрешното ни аз, а не очите ни. Ако това лято не си съумял да събереш пари за мечтаното ти хвърчене до Рим, полети вътре в себе си, радвайки се и на дребното, което можеш да видиш, тъй като имаш тази привилегия- да бъдеш здрав и можещ да стигне до там, до където е тръгнал. Защото някои хора и това не могат да си разрешат.

Наслаждавайте се на свободното време
Няма график. Няма аларми заран. Няма време за обяд и вечеря. Спиш, до когато искаш. Хапваш, когато си гладен. Пиеш си събуждащото кафе пред тв приемника до обяд с крайници на масата….Нима не му казвате отмора на това? Просто и се наслаждавайте! Ако пък ви подгони скуката, просто направете нещо потребно за себе си- отидете на коафьор, маникюр, масаж, фитнес. Сега ви е паднало. Просто си почивайте!

Всъщност, най-важното е да не позволявате почивката ви да бъде помрачена от мисли като „ за какво не съумях да събера задоволително пари “, „ къде сбърках “, „ а Мария съумяха да отидат за цяла седмица в Париж “ и така нататък Подобен „ тормоз “ не ви разрешава да си почивате пълноценно. Не сравнявайте своя живот с този на другите, тъй като това е най-лесният метод да си развалите ваканцията. И живота по принцип. Винаги нещо ще ни горчи, в случай че не съумяваме да сме признателни и удовлетворени от това, което имаме…тук и в този момент. Защото някои хора нямат пари за храна, до момента в който ние се оплакваме, че нямаме такива за отмора в друга страна. Други не могат да отидат на никое място, тъй като боледуват. Бъдете признателни за времето, което ви е обещано. А по какъв начин ще го употребявате и дали ще ви донесе наслада, зависи единствено от вас. И не се реализира с пари.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР