Понякога пътят на тениса се пресича с този на други

...
Понякога пътят на тениса се пресича с този на други
Коментари Харесай

Тенис на трасе за Формула 1? Циципас умее и това


Понякога пътят на тениса се пресича с този на други известни спортове. Поредният сходен случай бе във Флорида. Стефанос Циципас взе присъединяване в събитие, проведено от един от неговите съществени спонсори – Red Bull, чиято цел бе промотирането на идното Гран при на Маями, което на 8 май ще дебютира в календара на „Кралските гонки“.

Надпреварата ще се организира по улиците на града, като част от трасето минава пред Hard Rock Stadium – мястото, където се организира ATP 1000 шампионатът. Циципас изигра къс показателен мач с един от членовете на Red Bull F1 Team, като спонтанното игрище бе ситуирано на старт-финалната права.

Циципас нееднократно е споделял, че Формула 1 е един от обичаните му спортове и следи с интерес конкуренциите постоянно, когато има опция. За негово страдание обаче след демонстрацията се е наложило той и екипът на Red Bull да поемат в разнообразни направления. Световният №5 ще пази купата на започващия в неделя Мастърс шампионат в Монте Карло, до момента в който „биковете“, които сега са трети в отборното класиране, към този момент са в Мелбърн за идното Гран при на Австралия.

Снимки от събитието с присъединяване на Стефанос Циципас можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР