Понякога не подозираме вредите, които причиняваме на собственото си здраве

...
Понякога не подозираме вредите, които причиняваме на собственото си здраве
Коментари Харесай

Пиете ги всеки ден: 5 напитки, които са по-лоши от кока-колата

Понякога не подозираме вредите, които предизвикваме на личното си здраве като избираме питиета, които мислим за безвредни

И не става въпрос за питиета като алкохол или бира, както може би допускате. Има неща, които пием всеки ден, и чиято щета може да се назова бомба със закъснител. Дори сме привикнали да мислим някои от тях за потребни. Да, някои от тези питиета даже и лекарите предлагат. Но неотдавна учени от университета Бен-Гурион в Израел сформираха ранглиста на най-вредните за хората и в него има няколко изненади.

Горещ чай

Сигурно си мислите, каква е вредата тук? Китайците да вземем за пример пият чай съвсем нон-стоп. Но казусът е в температурата. По нашите географски ширини сме привикнали да пием чай, който е по-горещ. И всички горещи питиета (не единствено чай, само че и парещо кафе, както и супер топъл бульон) изгарят хранопровода, което води до микротравми и микровъзпаления.

С течение на времето всички тези видимо незабележими проблеми могат да се трансфорат в онкология. Така че оставете чая да изстине и тогава го изпийте.

Млечен шейк

Това е другата прекаленост – прекомерно студени питиета. Те водят до същите проблеми като горещите. В допълнение, млечните шейкове имат най-неприятния резултат върху мозъка, карайки го да стане неподвижен и инхибиран.

А фитнес треньорите твърдят, че млечните шейкове са най-хубавият артикул след подготовка. Това е средство за увеличение на тежестта. Ако обаче си поставите за цел да качите няколко кг, тогава пийте за ваше здраве. Просто го загрейте малко.

Силно кафе

В умерени количества кафето е доста потребно: разсънва, ободрява, форсира метаболизма. Но в случай че кафето е прекомерно мощно, може да провокира вазоспазъм: налягането внезапно скача и по-късно също толкоз внезапно пада. В резултат на това здравето може да се утежни.

Разкъсаните артерии няма да ви благодарят за сходни опити, тъкмо както и мозъкът, отпаднал от конвулсии. Ако кафето е и със захар, тялото скоро ще стартира да вика за помощ.

Енергийни питиета

Не толкоз от дълго време западните медии писаха за една ужасна история: млад мъж, фамилен човек, татко на две деца, работил толкоз интензивно, че без енергийни питиета заспивал в придвижване. Всичко приключило доста зле: той към този момент е неработоспособен, лекарите трябваше да отстранен част от мозъка му. Заради ударната доза стимуланти индивидът получил инсулт .

И не се утешавайте с „ умерени дози “. Във всеки случай енергийните питиета не са потребни, а от време на време са и напряко рискови. Никой не знае по кое време тялото ще се разпалва.

Пакетиран сок

Захар и още захар . В соковете от кутия може даже да има повече, в сравнение с в кока-колата. Тоест, добре пристигнали в прелестния свят на диабета, неприятните зъби, наднорменото тегло и други спътници на модерния човек, който е прекомерно капризен със сладко.

В такива питиета на практика няма витамини и минерали. Но може да има подсладители, които постоянно са даже по-вредни от захарта.

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР