Понякога е много трудно да накараме децата си да четат,

...
Понякога е много трудно да накараме децата си да четат,
Коментари Харесай

Книжките, с които децата ви ще заобичат четенето

Понякога е доста мъчно да накараме децата си да четат, а знаем какъв брой е значимо това. Някои пропуски в детството не можем да компенсираме като възрастни, колкото и да се стараем. За да заобичат децата ни четенето, е необходим верен метод. Или верните книги. За благополучие, има голям брой чудесни нови книжки, съпроводени с прелестни илюстрации, които описват в действителност смислени и забавни истории. Няма дете, което да не се развълнува от техните сюжети, а също така е тези книжки ще откри отговорите на въпросите, които си задава, само че не смее да попита родителите си да вземем за пример. Ето и нашите оферти за книжки, които в действителност ще трансформират радикално отношението на децата ви към четенето.

„ Нощта преди Коледа “ от Холи Хоби и Клемънт Кларк Мур

" Ако родителите съумеят да покажат на децата чудесата - положителното и красивото във всеки ден, като изпитват вдъхновение и възхита от най-дребните неща, може да се каже, че те са изпълнили най-важната задача в света, като са ги научили да обичат живота и да живеят с изненада. " - споделя Нуша Роянова.

„ Нощта преди Коледа “ на издателство „ Дъбови листа “ е неповторима книга за сегашното, която претворява с въображение и почитание към предишното, по запаметяващ се метод, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур.  Едноименната творба, илюстрирана с присъщ живописен почерк от Холи Хоби, който ловко пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата.  



" Татко " от Елен Делфорж и Кантен Гребан

 Историите в „ Татко “ се допират до най-съкровените и трогателни моменти на всеки любящ и безрезервен баща, като описват бащинството вълнуващо и искрено. Наситена с богата палитра от човешки и прочувствени прекарвания, „ Татко “ е книга, която разкрива дълбокия свят на всички бащи – от момента, когато схващат, че ще стават татковци, през раждането на детето, до мига, в който то пораства и напуща родния дом.

Посланията на поддръжка, които Елен Делфорж насочва към всички татковци, са свързани с радостните мигове и удоволствието от бащинството, само че и с огромните промени, които татковците претърпяват, когато се появят децата, както и по-късно, до момента в който опознават живота и демонстрират първите особености на характера.

Писателката споделя историите с възприятие за комизъм, което съумява да улови с тъничък нюх най-фините акомпанименти от душевността на татковците, като им оказва помощ да се оправят по-лесно с компликациите, които срещат при развъждането на децата. Книгата е част от акцията в поддръжка за бащинството " Татко е тук ", която започва през септември. 



" Момичето, което си отваряше очите " от Филип Тито и Анна Сарвира

Момичето, което си отваряше очите

" src= " https://momichetata.com/media/source/202312/1701869695_momiceto_koeto_si_otvaryase_ocite.jpg " />

„ Момичето, което си отваряше очите “ споделя историята на младо украинско момиче, което в новото си учебно заведение в България се среща с извънредно проницателна своя връстничка. Книгата красиво илюстрира смисъла на това да обръщаме внимание на другите и да им предлагаме поддръжка, когато се интегрират в нова страна, откакто са избягали от войната. Предназначена за деца на възраст от седем до 10 години, както и за родители и преподаватели, тази книга носи въздействащо обръщение за съчувствие, взаимност и поддръжка. Тя е скъп инструмент за разискване по наличен метод на комплицираните последствия от нападателната война на Русия против Украйна.

 „ Момичето, което си отваряше очите “ към този момент е издадена на 13 езика (английски, френски, нидерландски, български, хърватски, чешки, естонски, маджарски, латвийски, полски, румънски, словашки и украински).



“Търсене на магичните птици ” от Нора Брех



Ким и Карл излизат в търсене на рядка птица, за която в действителност никой не знае. По пътя те срещат птиците – чадъри, камбани и птици-лампички, които всички им оказват помощ в допълнение.

Големият лов на птици е превъзходна брошура с картини, където единствено въображението слага граници. „ Историята е елементарна, само че цялата е мислена, вълнуваща и естетична на границата на възвишеното. Книгата е мощно привлекателна както за огромни, по този начин и за дребни читатели и е основана от създател с уникалност и честност. “ Катрин Стрьом, Класекампен

Нора Брех е одобрен създател на картинни книги и илюстратор. Има тапия по художествена рисунка. През 2019 година тя е номинирана за Норвежката книжна премия (Brageprisen) за своите илюстрации на детски книги. 



“Другата страна на съвършенството ” от Марико Турк

Другата страна на съвършенството е вълнуваща история за отношението към изкуството, за взаимоотношенията измежду младежите и за това, че с поддръжката на приятелите могат да се преодолеят другите тежки моменти в живота. Авторката Марико Турк показва живо, нагледно и с познаване света на музикалния спектакъл, балета, изкуството и културата, вплитайки го надарено в занимателен роман за съзряването. Любовната история с акцент върху вярата, устойчивостта и личностното израстване ще откри най-силен отклик измежду младите читатели.

Не забравяйте, че сега тече Зимния панаир на книгата в НДК, където можете да се сдобиете с тези книги с отстъпка.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР