Понякога дори не се замисляме за риска, на който излагаме

...
Понякога дори не се замисляме за риска, на който излагаме
Коментари Харесай

Неочаквана опасност

Понякога даже не се замисляме за риска, на който излагаме здравето си, пренебрегвайки вярното подготвяне и консумация на към този момент познатите ни хранителни артикули. Повечето от нас считат, че знаят кое е положително и кое е неприятно, кое е безвредно и кое не. Но може да вършим неверни догатки, като се осланяме на сякаш богатата информация, която имаме за продуктите, които в действителност биха могли да ни разболеят. Сайтът Cracked изброява някои от тях.

Суровото брашно е по-опасно от суровите яйца 

Със сигурност сте чували предизвестието, че суровото бисквитено тесто не би трябвало да се яде, заради съществуването на сурови яйца в него. Докато суровите яйца могат да бъдат източник на салмонела, действителният проблем може да ви изненада. Истинският провинен е суровото брашно, включено в тестото. Този елементарен кухненски артикул от време на време може да бъде нечист с рискови бактерии като E. coli и салмонела. Така че приготвяйте усърдно печивата си.

Кубчетата лед могат да бъдат разплодник на заболявания

Може да откажете подозрително изглеждащо ядене в ресторант, само че мислили ли сте в миналото за кубчетата лед в напитката ви? Машините за лед, изключително тези, които не се почистват постоянно, могат да се трансфорат в разплодник на патогени. Следващият път, когато сте в ресторант, помислите преди да поръчате лед, изключително тук-там, където качеството на водата може да е под стандартите.

Чесънът в лой е евентуален източник на ботулизъм

Чесънът постоянно е възхваляван за своите големи изгоди за здравето. Консервирането му в лой може да наподобява като алтернатива за дълготрайно предпазване. Тази композиция обаче може да се трансформира в среда за размножаване на бактерията Clostridium botulinum, която предизвиква ботулизъм, съществено и евентуално съдбовно заболяване.

Пакетираната маруля е не по-малко рискова от суровото пиле

Ако имате избор сред сурови пилешки гърди и подготвена салата, кое съгласно вас е по-рисковано? Докато суровото пиле е известно с евентуално бактериално замърсяване, салатите, употребявани сурови, могат да замърсят тялото с паразити като Cryptosporidium, от време на време именуван „ крипто “.

Червеният фасул изисква старателна топлинна обработка

Червеният фасул може да наподобява като безобидно бобово растение, само че в случай че го ядете недопечен е рисково. Съдържа протеин, прочут като хемаглутинин или лектин, който може да бъде отровен, в случай че продуктът не е минал през топлинна обработка. Само три порции суров фасул могат да разболеят доста човек. Така че, в случай че обичате боб, постоянно се уверявайте, че е добре сварен преди да го хапнете.
Но няма място за суматоха. Правилното подготвяне и готвене прави множеството храни изцяло безвредни за консумация. Винаги е добра концепция да бъдете осведомени, тъй че идващия път, когато боравите или консумирате тези артикули, да го вършиме с нужното внимание. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР