Понички, пица, бисквити, зърнени закуски, газирани напитки – всички тези

...
Понички, пица, бисквити, зърнени закуски, газирани напитки – всички тези
Коментари Харесай

Храни-наркотици, които водят до зависимост

Понички, пица, бисквити, зърнени закуски, газирани питиета – всички тези храни са извънредно вкусни и рискови за здравето ни. В ново изследване учените са стигнали до извода, че ултрапреработените храни могат умерено да се слагат наедно с дрогата и цигарите - те вредят на тялото и провокират пристрастяване, написа Daily Mail.
Д-р Ашли Гирхард - професор по логика на психиката от университета в Мичиган и неговият екип напомнят при започване на проучването си, че ултра-преработените храни, които включват чипс, бонбони, бисквити, зърнени храни, понички, газирани питиета и други, са с високо наличие на изкуствени аромати, консерванти, и подсладители.
Всичко това ги прави извънредно вкусни, само че и богати на калории, мазнини, захар или сол, което покачва риска от затлъстяване, сърдечно-съдови  и редица други болести. Това трансформира " благинките ", с които си угаждаме на душата, по-скоро в дрога, защото в действителност те надалеч не са
естествени на усет и текстура.
Според Александра Дифеликантони, професор по проучване на здравословните привички в Техническия университет на Вирджиния, всички тези храни са идеално проектирани да доставят захар и мазнини на телата ни. Освен това те водят до взаимозависимост, наред с цигарите, алкохола и опиатите.
Проучванията демонстрират, че в Съединени американски щати да вземем за пример сходни артикули съставляват към 50% от общия хранителен режим на локалните поданици. Те също по този начин предизвикват затлъстяване, вършат хората по-застрашени от развиване на ракови болести като колоректален и бъбречен рак, заболяването на Алцхаймер и други. Редовната консумация на такива храни води до повишение на равнищата на кръвната захар, което от своя страна води до диабет.
По-рано през септември учените разгласиха шокиращи резултати от изследване, което демонстрира международен растеж на ранните случаи на рак на гърдата, панкреаса и дебелото черво – тези храни са виновниците. Освен това бразилски откриватели заключиха, че един на всеки пет преждевременни смъртни случая в тази страна също е обвързван с модифицирани храни.
Изследователите означават, че са нужни повече проучвания, с цел да се разбере по какъв начин нездравословната храна въздейства на мозъка. Днес обаче към този момент можем да кажем, че тези бързи " калорийни бомби " вършат с телата ни това, което вършат никотинът, алкохолът и кокаинът. Всеки знае, че не може да спре непринудено откакто задоволително дълго време е употребявал дрога. Всеизвестно е, че използването на дрога, никотин и ултрапреработени храни води до един и същи резултат - неспособност да се спре уптребата, мудна и мъчителна гибел, в резултат на редица подбудени от тях болести. 
Учените упорстват ултрапреработените храни да бъдат прекласифицирани като опиати, защото предизвикват същата щета на човешкото здраве и предизвикват пристрастяване. Те не упорстват тези храни би трябвало изцяло да изчезнат от пазара. Но мнението им е, че рекламата им би трябвало да е лимитирана, както и върху опаковките им да има означение, че водят до взаимозависимост и са нездравословни за вашето здраве.

КАК ДА ГИ ПОЗНАЕМ
Минимално преработени   
царевица
ябълка                                             
картофи                                      
морков    
пшеница

Преработени    
консервирана царевица
ябълков сок
печен картоф
сок от моркови
брашно

Ултрапреработени
царевичен чипс
ябълков къс
пържени картофки
торта от моркови
бисквитки
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР