Поне шестима от всеки 10 проверени футболисти в юношеския национален

...
Поне шестима от всеки 10 проверени футболисти в юношеския национален
Коментари Харесай

Над 60% от проверените камерунски футболисти лъжат за възрастта си

Поне шестима от всеки 10 тествани футболисти в юношеския народен тим на Камерун лъжат за възрастта си. Това откри подредена от легендата на международния футбол и сегашен президент на локалната федерация (Fecafoot) Самуел Ето`о инспекция в отбора до 17 година

Тестовете са извършени в селекцията на треньора Жан-Пиер Фиала, която се готви за домашен квалификационен шампионат за Купата на Африка (AFCON U17). От първичната група от 30 играчи 21 са се провалили на проучванията, направени посредством ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) на костите на китката.

От извиканите на техните места запаси още 11 момчета са се оказали с подправена възраст, заяви Би Би Си. Което значи, че 32-ма от тестваните общо към 50 млади футболисти (64%) лъжат за рождената си дата.

В момента остатъците от юношеския народен тим на " неукротимите лъвове " се готвят в подготвителната база в Мбанкомо, в покрайнините на столицата Яунде, а селекционерът Фиала се оплаква, че към този момент не може да сглоби пълностоен състав. Камерун би трябвало да посрещне тимовете на Конго, Чад, ДР Конго и ЦАР в квалификацията от 12 до 24 януари, която ще излъчи два финалиста за юношеската AFCON в Алжир през април.

В публично изказване от Fecafoot Ето`о заявява, че е дал " прецизни указания " за предприемане на нужните ограничения против измамниците.

" Трябва да сложим завършек на подправянето на гражданските регистри, което в предишното опетняваше имиджа на камерунския футбол. Fecafoot приканва всички участници в процеса, изключително учителите, да подсигуряват, че възрастта по категории се съблюдава ", написа още някогашният нападател на " Барселона " и " Интер ", отбелязал 56 гола в 118 мача за националния тим на Камерун (1997-2014).

 

БИТКАТА СРЕЩУ МОШЕНИЦИТЕ

Много от интернационалните триумфи на отбори от Африка в младежки и юношески шампионати през годините са били поставяни под подозрение поради обвинявания в потребление на по-възрастни футболисти. ФИФА за първи път приложи проучването с ЯМР на международното състезание до 17 година в Нигерия през 2009 година Методът открива какъв брой развита е костната конструкция.

Конкретно Fecafoot за първи път глоби свои футболисти през 2017 година, когато 14 играчи бяха извадени от U17-състава за юношеската Купа на Африка в Габон, откакто бяха уличени в машинация. Ето`о даде обещание да ускори ограниченията в битката с мошениците, когато беше определен за президент на федерацията през декември 2021 година, и дейностите му намират необятно публично утвърждение.

" Тук в Камерун хората са удовлетворени, че Fecafoot като че ли в действителност прави нещо, с цел да спре измамите - споделя локалният публицист Симон Лионга пред Би Би Си. - За страната е значимо да се дава късмет на футболистите на вярната възраст. "

Камерун е повторен континентален първенец при 17-годишните - през 2003 и 2019 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР