Поне два пъти Българският футболен съюз е помогнал на ЦСКА-София

...
Поне два пъти Българският футболен съюз е помогнал на ЦСКА-София
Коментари Харесай

Михайлов намекна, че Първа лига е създадена заради "ЦСКА-София"

Поне два пъти Българският футболен съюз е оказал помощ на " ЦСКА-София " в последните 5 години. Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов, като загатна, че основаването на Първа професионална лига през 2016 година е било проведено особено поради новия " червен " клуб.

Преизбраният след голям брой кавги за пети мандат Михайлов употребява като мотив за отговор нападките на треньора на отбора от " Българска войска " Стойчо Младенов. В началото на седмицата някогашният народен селекционер съобщи, че БФС упражнява " реваншизъм " по отношение на клуба от Борисовата градина " повече от 15 години ".

" Много от тези 15 години Стойчо Младенов е бил в разнообразни страни, някои от които си е тръгвал, без да схванат почитателите, с цел да може да излезе от страната. На Младенов мога да му кажа персонално, че БФС два пъти е взимал интензивно присъединяване в проблемите на ЦСКА с лицензирането и с връзките им към УЕФА. И двата пъти са били в интерес на ЦСКА. По-рано УЕФА им даде опция да играят в шампионатите, преди този момент за изработката на напълно нов формат на шампионата ", зави Михайлов.

Шефът на БФС засяга префроматирането на шампионата през лятото на 2016 година То съответства с момента, в който изхвърленият половин година по-рано в Б група " Литекс " получи лиценз за присъединяване в елита, след което промени името си на " ЦСКА-София " и реалокира адресната си регистрация от Градския стадион в Ловеч на бул. " Драган Цанков " №3 в София. През 2018 година пък след преднамерено писмо от Михайлов до УЕФА тимът получи право да взе участие една година по-рано в евротурнирите, нарушавайки 3-годишното предписание за нови клубове.



Пред Българска национална телевизия президентът на БФС също по този начин прикани сегашния треньор на " алените " и негов някогашен съотборник в националния тим да не нагнетява напрежение към управителното тяло с изявленията си.

" Стойчо Младенов е сериозен човек. Аз го почитам, играли сме дружно на международното състезание в Мексико през 1986 година Нека да не се изрича по този начин, тъй като хората го харесват, почитателите на ЦСКА го харесват. Няма потребност да вкарва такава антиемоция против футболния съюз, тъй като това, което споделя, не е правилно " , съобщи Михайлов.

От националната телевизия оповестиха, че цялото изявление с Борислав Михайлов ще бъде излъчено на следващия ден в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия 1 от 12:30 ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР