Поне дузина европейски страни са декларирали готовност да прекратят членството

...
Поне дузина европейски страни са декларирали готовност да прекратят членството
Коментари Харесай

12 страни от Европа са готови да напуснат ФИФА при световно през 2 г.

Поне дузина европейски страни са заявили подготвеност да прекратят участието си във ФИФА, в случай че бъде утвърдена концепцията за осъществяване на международното състезание по футбол през две вместо през 4 години. Болшинството от 55-те национални федерации под егидата на УЕФА пък са изразили генерално желание да бойкотират най-големия футболен конгрес при втвърдяване на цикъла му.

Това разкриха пред АП анонимни източници, осведомени с извършените във вторник и сряда сондажи от страна на президента на международната централа Джани Инфантино с множеството от ръководителите на футбола на Стария континент. Като цяло концепцията за цялостна промяна на световния календар е била посрещната с безапелационна опозиция.

Шест от 12-те най-яростни съперници на предлагането са скандинавските страни, чиито федерации към този момент разпространиха взаимна гневна позиция:

" Ако болшинството от членовете на ФИФА поддържат провеждането на двугодишно международно състезание, ние от Северните футболни асоциации ще би трябвало да обмислим по-различни дейности и сюжети, които са по-близки до нашите фундаментални полезности, в сравнение с са актуалните оферти на ФИФА " , се споделя в общото изказване на Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Фарьорските о-ви.

Кои са останалите най-малко шест страни, които са изразили подготвеност да изоставен ФИФА, може единствено да се гадае. Но занапред е ясно, че те ще получат поддръжка от УЕФА, откакто президентът на европейската централа Александър Чеферин неведнъж се изрече остро против проектите на своя сътрудник Инфантино.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР