Поне четири изтребителя Су-35С съпроводиха президентския самолет по целия път

...
Поне четири изтребителя Су-35С съпроводиха президентския самолет по целия път
Коментари Харесай

Четири Су-35С охраняваха самолета на Путин по пътя до Абу Даби

Поне четири изтребителя Су-35С съпроводиха президентския аероплан по целия път му до ОАЕ, заяви Министерство на защитата на Руската федерация, което разгласява видео с полета на Путин и въздушната му защита.

Срещата сред двете делегации към този момент стартира, а Путин беше посрещнат с почести, проличава от видеата, публикувани в " вести " и други съветски медии.

Преди да се отдръпват двамата държавни глави на среща на четири очи, Путин съобщи, че има намерение да разиска с президента на ОАЕ Мохамед Бин Зайед ал Нахаян израелско-палестинския спор, както и да го запознае със обстановката в Украйна. Производството на нефт в границите на ОПЕК+ също ще бъде тематика на диалозите, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В началото на срещата Путин съобщи, че Обединените арабски емирства са основен търговски сътрудник на Русия в арабския свят и благодари на домакина си за даването на сектор за градежа на православен храм, предава " Известия ".

Руският водач предложения ал Нахайян на срещата на БРИКС в Казан през есента следващата година. " Много се веселя, че ОАЕ влизат в системата БРИКС. Ще продължим контактите си и по тази линия. Ще ви чакаме в Казан през октомври следващата година ", сподели съветският президент, представен от медията, която разгласява и видеа от срещата на двамата президенти.

След края на програмата си в Абу Даби съветският президент ще замине по-късно през днешния ден за Рияд. Там са планувани договаряния с престолонаследника и ръководител на съвета на министрите на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Чуждестранните контакти на водача на Кремъл са лимитирани поради дипломатическата изолираност на Русия след нашествието в Украйна. Това е първата аудиенция на Путин в страни, които не са близки съдружници - като Китай, Беларус или Казахстан - откогато разпореди пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година, означават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Нито Саудитска Арабия, нито ОАЕ са подписали учредителния контракт на Международния углавен съд, което значи, че не са длъжни да задържат Путин поради издадената против него заповед за арест, обвиняваща го, че е персонално виновен за отвличането на деца от Украйна по време на войната му против страната, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР