Поне 20 футболни звезди са гейове и се страхуват да

...
Поне 20 футболни звезди са гейове и се страхуват да
Коментари Харесай

Поне 20 футболисти в Англия - гейове

Поне 20 футболни звезди са гейове и се опасяват да "излязат нескрито ". Това съобщи някогашният шеф на Лийд Дейвид Хейг. Той приказва по тематиката с хомосексуализма измежду футболистите като съобщи, че е извънредно време играчите да споделят намерено, че са гейове.

Хейг, който не крие своята хомосексуалност, бе шеф на Лийд през сезон 2013-14 и показа, че в този интервал доста футболисти, пазещи в загадка обстоятелството, че са гейове, са се обърнали към него са поддръжка.

"20 съгласно мен е положително число, макар че може и да е по-ниско от действителното ", показа той. "Те към момента играят, в Премиършип и в Чемпиъншип, само че няма да назова имена, тъй като лов на вещици не оказва помощ на никого. "

"Младите звезди популяризират марки със спонсори и да си гей към момента се смята за отрицателно нещо. Изведнъж да станат известни със сексуалността си няма да е прелестно. Но футболът се нуждае от това те да излязат нескрито. Тези, които го създадат ще бъдат смели, само че ще получат и голяма поддръжка. "

Погба с насърчителни думи до гейовете измежду футболистите

Според него разкритието на футболистите може да повлияе положително на клубовете им и от маркетингова позиция: "Да поддържат своите гей футболисти би било доста потребно за клубовете от комерсиална вероятност. Клубовете могат да привлекат нови почитатели в международен мащаб от отразяването. Но играчите към момента се опасяват да си признаят. "

"Не мисля, че в днешно време гейовете футболисти ще имат ужасни моменти. Мисля, че играчите, които излязат нескрито ще получат поддръжка. Съперниковите почитатели, които се напият, ще бъдат по-агресивни.

Бивш футболист от Висшата лига: Играх с трима гей съотборници

Във Англия има 4 хиляди професионални футболисти, само че нито един от тях не е декларирал, че е гей. Според Хейг това към момента се счита за "срамна загадка " и е време да се промени. Неговите думи идват няколко дни, откакто някогашният белгийски футболист Карл Хьофкенс разгласи, че в Уест Бромич е имал двама съотборници с хомосексуална ориентировка.

"Те не крият какви са в съблекалнята. Не се крият от хората, които ги познават. Ходят по гей питейни заведения и не крият сътрудниците си ", изясни някогашният началник в Лийдс.

Самият Хейг напусна Лийд през 2014, откакто клубът бе платен от Масимо Челино. След това заживя в Дубай преди да се завърне на Острова, където управлява хотел.

Първият формален футболен фенклуб от гейове е реалност

Юнайтед стана сътрудник с гей, лесбийки, бисексуални и трансджендър
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР