Поне 150 хотела в страната затвориха врати и вече са

...
Поне 150 хотела в страната затвориха врати и вече са
Коментари Харесай

Масово разпродават хотели из цяла България

Поне 150 хотела в страната затвориха порти и към този момент са оповестени за обмен. Основните аргументи са неналичието на туристи поради Коронавирус рецесията и непостижимите сметки за ток и газ, написа вестник " Монитор ".

" Хотели всеобщо се продават в цялата страна, защото всеки гледа да се отърве от тази среда на неустановеност за туристическия отрасъл ", разяснява пред вестника ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев. Според него зимният сезон към този момент върви добре, само че неналичието на синхрон сред институциите за анти Коронавирус ограниченията е довела до анулирани резервации на туристи от Турция и Израел.

В София се търсят купувачи за близо 50 хотела. Продават се от хостел на ул. " Раковски " за 1 млн евро, до хотел в кв. " Гео Милев " за 4 млн. евро, демонстрират обявите на организациите за недвижими парцели.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ресторанти, търговия и промишленост са секторите, които режат п...

28 хотела в Пловдив се продават от банки, частни правосъдни реализатори или организации за недвижими парцели. Основната причина са наложените ограничения поради COVID-19, само че решаващо въздействие още веднъж оказват скъпите ток и газ. Преобладаващата част от хотелите се намират в центъра на Града под тепетата.
" Опитахме всичко, само че фалирахме "
Хотелиерите са пробвали всички средства, с цел да спасят бизнеса си – съкратили са разноски, освободили са личен състав, само че големите сметки и оскъдни доходи са решили ориста на бизнеса им. Голяма част от. В същото състояние са и доста заведения за хранене, както и дребни магазини.

" Нещата са трагични. Ние като отрасъл сме най-пострадалите от рестрикциите, които държавното управление постанова към този момент трета година. Коронавирус вълна след Коронавирус вълна, затваряне след затваряне. Губим дипломиран личен състав, липса на такива фрагменти, рухване на равнището на обслужване – това е една въртележка и серпантина, които ни дърпат надолу ", признава пред вестника ръководителят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите " Тракия " Еню Енев.

Мярката 60/40 към този момент не работи и действително не оказва помощ на хотелиерите и ресторантьорите. " И цената на тока, и цената на газа, при спад на оборота, с цел да докажеш ти 40%, това значи, че останалото всичко се изяжда от цената на електрическата енергия, на заплатата и осигуровките, както и цените на питателните артикули, които скочиха неимоверно нагоре. Всичко това, като се натрупа, значи, че с цел да проработи тази мярка, тя би трябвало да бъде не 60/40, а би трябвало има доказване на 20% спад на оборота от предходния интервал. Е, не става, не върви! Как да запазим служащите си, по какъв начин да им дадем заплати, като не влизат хора! ", споделя още Еню Енев.
Хотели по морето стават приюти и първокласни жилищни здания


40 обекта в региона на Варна също търсят нови притежатели. Интересът към хотелите по морето обичайно е огромен, изключително от вложители от вътрешността на страната, които се вълнуват основно от вилните зони на морската столица или Златни пясъци. Заради рецесията в сектора евентуалните купувачи са склонни да трансформират предназначението на имота и да трансфорат хотелите в приюти или първокласни жилищни здания.

По Южното Черноморие пък се продават най-вече дребни фамилни хотели, като цените им варират от 600 до 850 евро за квадрат. Последствията от пандемията са забележими и в триетажна жилищна постройка в Приморско, която е изпълнявала ролята на място за настаняване. Хотелът е пуснат в продажба на 20 януари за 250 000 лв..

Още по-пострадали пък се оказват две места за настаняване в прилежащия курорт Несебър. Единият хотел е с размери 1290 кв. метра и се продава за малко над 1 милион лв.. Вторият пък доближава колосалната сума от 21,6 млн. лв. за своите близо 14 000 квадрата. Обектите в морския град са пуснати в продажба през първия месец на 2022 година През януари тази година на търг са оповестени още два хотела във Велико Търново за 240 000 и 360 720 лв.. Случващото се у нас припомня на обстановката в Гърция през последните 2 лета.

Хотелите по курортите се продават заради 2 съществени аргументи – проблемите с пандемията и наложените ограничавания. Най-малък е броят на обявите за обмен в зимните курорти, защото обектите в тях са по-малко от тези в летните дестинации. 4-етажен апартаментен комплекс със 181 стаи в региона на се търгува за 2,3 млн. лв.. Въпросният парцел в действителност по този начин и не е работил – евентуално поради Коронавирус пандемията той не е бил изцяло приключен и не е посрещал посетители.

В Централна България се продават забележителен брой къщи за посетители. 27 хотела и места за настаняване на туристи се продават в Старозагорско, като офертите за по-големи и първокласни обекти надвишават 4 млн. лв.. Цените се дефинират съгласно размера на обекта, броят на леглата, видовете стаи и спомагателните обслужващи пространства като заведения за хранене и спа центрове. Хотелиерите нормално употребяват оценители, които да създадат оценка на парцела като сравнителна стойност с други сходни обекти и такава на хотела като работещо дружество на база предишни години, изясняват брокери.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:







Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР