Понастоящем Сърбия е напълно зависима от руския природен газСръбската министърка

...
Понастоящем Сърбия е напълно зависима от руския природен газСръбската министърка
Коментари Харесай

Зорана Михайлович: Интерконекторът с България е жизненоважен за Сърбия

Понастоящем Сърбия е изцяло подвластна от съветския природен газ

Сръбската министърка на енергетиката уточни, че интерконекторът с България ще разреши на Сърбия да получава и полутечен природен газ от Гърция през Комотини и Стара Загора.

"Интерконекторът с България е жизненоважен за Сърбия - това е най-важното, което вършим за диверсификация на газовите доставки ", съобщи сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович, представена от Ройтерс, оповестява.

Газовата връзка сред България и Сърбия би трябвало да бъде подготвена през септември идната година. Белград към този момент договаря с Азербайджан за доставки на природен газ след тази дата. Михайлович уточни, че интерконекторът с България ще разреши на Сърбия да получава и полутечен природен газ от Гърция през Комотини и Стара Загора.

Понастоящем Сърбия е изцяло подвластна от съветския природен газ. "Газпром " управлява и единственото газохранилище в страната, както и нефтената компания NIS. Заради европейските наказания против съветския нефт обаче Белград е заставен да договаря за доставки от Ирак.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР