Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел

...
Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел
Коментари Харесай

Шеф на ЮНЕСКО идва в Пловдив заради квартал “Капана“ и Епископската базилика

Помощник-генералният шеф на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел „ Европа “ в Центъра за международно завещание Берта де Санкристобал ще видят Пловдив по време на формалното си посещаване в България на 7 март. Те ще пътуват до града под тепетата, с цел да посетят квартала на креативните промишлености " Капана " и Епископската базилика, която е вписана в Индикативната листа на ЮНЕСКО за международното културно и естествено завещание.
Прочетете още
Тридневната аудиенция планува стратегия с разнообразни срещи. Първата – във вторник, 7 март 2023 година, ще е в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките. За 11 часа е ориентирана срещата с вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова. На нея ще бъде разисквано съдействието на страната ни с ЮНЕСКО и бъдещите вероятности за работа. На 8 март делегацията от ЮНЕСКО ще посети остров „ Св. св. Кирик и Юлита “– Созопол, където предстоят полемики към плана за създаване на Световен Център за изкуствата. Темата ще бъде продължена и на срещата с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, а по-късно и с шефа на Центъра за подводна археология (ЦПА) доктор Найден Прахов. На 9 март, четвъртък, гостите ще бъдат признати от министъра на културата Найден Тодоров в министерството.

В 12 ще стартира срещата в Национална изложба - " Двореца " с представители на Министерството на културата, Министерството на външните работи, Българската академия на науките и на Регионалния център за нематериално културно завещание под егидата на ЮНЕСКО в Югоизточна Европа. Следобед, преди да отпътуват от България, господин Ернесто Отоне и Берта де Санкристобал ще се срещнат с министър Николай Милков в Министерството на външните работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР