Поморие. България ще бъде домакин на световен форум на Международната

...
Поморие. България ще бъде домакин на световен форум на Международната
Коментари Харесай

През 2022 г. България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното

Поморие. България ще бъде хазаин на международен конгрес на Международната организация по лозата и виното (OIV). Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков на среща с Йордан Чорбаджийски, ръководител на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара във винарна край Поморие, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Той разясни, че събитието ще се организира през първото полугодие на 2022 година, като това е посочено в полученото от генералния шеф на организацията Пау Рока публично писмо тази седмица.

Потвърждението, че стартира подготовката за един от най-мащабните конгреси в бранша идва единствено няколко дни, откакто министър Бозуков насочи предложение към Международната организация, страната ни да семейства повече конгреси, свързани с лозаро-винарството в нашия район. В писмото си към земеделския министър Пау Рока прави оценка позитивно самодейността на страната ни да бъде хазаин на сходно събитие. „ В писмото си Рока показва цялостна убеденост, че България ще постави още веднъж всички старания, с цел да провежда форума, както сполучливо се оправи и с организацията на Световния конгрес по лозарство и винарство преди четири години ”, посочи проф. Бозуков.

Провеждането на форума в България ще бъде реклама освен за българското вино, само че и за страната ни като винопроизводител. Събитие от сходен мащаб ще бъде и изключителна опция за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация. В рамките на конгреса специалисти от целия свят ще показват достиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически тематики и ще могат да осъществят потребна обмяна на опит и нововъведения.
По време на него ще се дискутират и дефинират политиките на развиване в лозарството и винарството.
Форумът ще способства за оформяне на бъдещите политики в бранша през идващите години, а наличието на основни посетители ще ускори интереса към българските виновност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР