Помогни си самХората с депресия са по-податливи на вирусиИзвестно е,

...
Помогни си самХората с депресия са по-податливи на вирусиИзвестно е,
Коментари Харесай

Как да преборим грипа

Помогни си самичък
Хората с меланхолия са по-податливи на вируси

Известно е, че колкото по-здравословно живеем, толкоз по-силен е нашият организъм. Но човешкият имунитет е комплициран механизъм, който зависи освен от физически фактори, а и от прочувствени и психически. Различни изследвания потвърждават, че хората с меланхолия, незадоволеност и други прочувствени проблеми са по-податливи на грипния вирус. Затова положителното въодушевление и спокойствието са и тип профилактика, която не трябва да се подценява.

По отношение на храненето си набавете аскорбинова и лимонена киселина (цитрусови плодове, ябълки, шипки), селен (зърнени култури, чесън), витамин Е, манган, цинк и мед (ядки), желязо (месо, домати), йод (морска риба), фитонциди (лук, чесън). Фитонцидите непосредствено убиват вирусите - потребно е да ядете по 1-2 скилидки чесън дневно.

Редовното промиване на носа ще сътвори защитна преграда върху лигавицата, през която грипният вирус прониква в тялото. Правете го два пъти дневно.

Пиенето на доста вода е потребно както при самия грип, по този начин и като превантивна мярка - с нейна помощ токсините се извеждат доста по-бързо от тялото.

Мийте съдовете с вряла вода - тя обезврежда вирусите. Ако имате болен вкъщи, определете обособен комплект за него, който дезинфекцирайте след всяка приложимост.

Проветрявайте - грипът обича топлия, застоял и изсъхнал въздух. Прозорците би трябвало да се отварят най-малко един път на час за няколко минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР