Помня ранното утро на 24 февруари точно преди две години

...
Помня ранното утро на 24 февруари точно преди две години
Коментари Харесай

Радев за войната в Украйна: Европа да изходи от своя изстрадал опит. Да се седне на масата за преговори!

Помня ранното утро на 24 февруари тъкмо преди две години с експлоадирането на войната, когато поканих при мен министър-председателят и отрасловите министри, и излязохме с общо послание и апел мигновено да се прекратят военните дейности. Заклеймихме военната агресия на Русия против Украйна. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след откриването на Общото заседание на юристите от страната, преде кореспондент на " Фокус " .

" Виждаме две години по-късно, че тази война не стопира. Напротив, тя се разраства. Тя към този момент е опасност за световния мир и сигурност. Тя трансферира от дълго време границите на района във връзка с съсипия, беднотия, рецесии от всевъзможен темперамент ", сподели още президентът.

Според него ясно би трябвало да си даваме сметка, че пътят, по който сме поели да се търси военно решение, учредена на успеха на бойното поле не дава резултатът, който желаеме. " Напротив, дава стотици хиляди жертви и съсипия. Затова и апелът би трябвало да бъде изключително към всички европейски страни - да търсим най-накрая самостоятелно европейско решение. Да търсим разговора, да търсим всички механизми, с които да се прекратят неотложно военните дейности и да се седне на масата за договаряния ", прикани Радев.

" Европа може да изходи от своя измъчен опит през вековете ", заключи президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР