Помните ли малкото сладко момченце, което беше подхвърлено на 24

...
Помните ли малкото сладко момченце, което беше подхвърлено на 24
Коментари Харесай

Добрата новина: Сладурът Енчо-Рамадан скоро ще има семейство!

Помните ли дребното сладко момченце, което беше подхвърлено на 24 юни 2016 година на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. "Владислав Варненчик " във Варна?
След повече от година време, в което той обитава в Домът за медико-социални грижи във Виница, детето ще има акт за раждане и до месец ще бъде настанено в приемно семейство, а на по-късен стадий включено и в регистъра за осиновяване. 
Добрата вест заяви за Varna24.bg  Анна Конукова, началник на Отдела за протекция на детето към дирекция "Социално подкрепяне " във Варна.
До щастливата развръзка се стигнало, откакто от Министерство на правораздаването в Германия изпратили до обществените служби акт за раждане на детето на немски език. Сега следва този акт да бъде преведен на български и изпратен за узаконяване до майката на детето по непрекъснат адрес. След това ще бъде образувана работна група и до месец ще бъде определено приемно семейство на малчуганът. 
По акт за раждане детето се споделя Рамадан, по този начин както уточни и майката му, която го изостави. При пребиваването си в дома обаче дребният Рамадан беше именуван Енчо, тъй като беше открит на Еньовден. 
Едва откакто получи късмет за осиновяване детето може да получи ново име, в случай че неговите бъдещи родители не желаят да се споделя по този начин, добави госпожа Конукова. 
Преди време тя показа за Varna24.bg , че е мощно обезпокоена от забавянето на нещата във времето. 

"Все още нямаме никаква противоположна връзка от полицията. Трябваше да бъде направена ДНК-експертиза, която да потвърди родството на дребното момченце с неговата майка. Писахме няколко писма, доста се проточи това досъдебно произвеждане. Ще пожелаеме формален отговор от прокуратурата, тъй като времето минава, детето няма ЕГН. Това го лишава от опцията да се употребява от всички обществени и здравни привилегии. Не може да попадне в приемно семейство, нито да бъде осиновено, а знаете, че с напредването на възрастта възможностите му понижават ", разяснява през май тази година госпожа Конукова.

Както към този момент съобщихме, Енчо-Рамадан, е роден в Германия и е деветото дете на дамата, която се сочи за негова майка.

Неговите 8 братчета и сестрички са пръснати освен в страната, само че и в чужбина. Едно от децата е при родителите на майката, второ, при родителите на един от бащите. Шест деца са дадени за осиновяване, като едно от тях в чужбина.

Стана ясно още, че майката на Енчо е с лека умствена назадничавост. Пред служителите на реда майката дала мъгляви пояснения, че оставила бебето за малко, до момента в който си свърши някаква работа и след това не запомнила къде го е оставила.

"Малкият се развива отлично, не боледува, здрав е, в отлична форма. Ние си го назоваваме Енчо и детето се усеща добре тук. Вече произнася първите си думички и тича. Всички ние сме привързани към него, както и към всички останали дечица, за които се грижим, и се надяваме детето да откри положително семейство ", наскоро за Varna24.bg директорката на Дома във "Виница " доктор Стефка Джанкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР