Помните ли как в средата на 90-те години се информирахме

...
Помните ли как в средата на 90-те години се информирахме
Коментари Харесай

На концерт като през 90-те! Кои групи пак са на сцената?

Помните ли по какъв начин в средата на 90-те години се информирахме за музиката и новите трендове? Още не всички имахме кабелна телевизия и не познавахме MTV, а размяната на касетки беше единственият метод да чуеш нещо ново. По-късно пуснаха няколко музикални списания, едно от които Popcorn с превод на български и Bravo на немски. Нямах никакви съмнения със стипендията от гимназията да давам последните си левчета за списанията поради плакатите и текстовете на песните на последната корица, а в случай че остане да си купя и касетка, това беше празник за мен!

Е, стаите с плакатите от дълго време са останали в предишното, а някои музиканти от това време към този момент ги няма. Но каква изненада беше за мен да открия, че обичаните групи от времето, когато бях 6-ти и 7-ми клас още веднъж вършат турнета? При това много сполучливо продават билети.

Да забележим кои от тогавашните хитови групи на 90-те още веднъж са на сцена и къде могат да се видят онлайн:



East 17

4-та англичани се събират на още едно турне под шапката Die 90er Live 2022 за 9 концерта във Англия, Германия и Швеция. Първото шоу е на 12 март в Байдфорд, Англия, а последното във Франкентал, Германия на 10 септември. Макар групата да претърпя преструктурирания и членовете да напускаха и да се връщаха непрекъснато, шлагерите им House of Love и It`s AllRight носят дискотечния дух на 90-те. Наскоро групата имаше концерт в Румъния и фенове споделиха, че зарядът несъмнено е непокътнат, въпреки да са минали 25 година от първите изяви на East 17.



2 Unlimited

2 Unlimited скоро бяха в България и демонстрираха, че още ги бива, а в случай че пазите спомените са супер горещата Анита Дот с високия глас и обилно деколте и бързия речитатив на Рей Слайгаард, втурвайте се на концерт! Първото шоу тази година е на 1 април в Осло, Норвегия, а по-късно двамата ще се изявяват на още 10 подиуми в разнообразни фестивали и събития в Шотландия, Испания, Швеция, Англия и заключващия концерт в Хамбург, Германия на 30 юли. No Limit е ситуацията с доста tempo, tempo, tempo!!!



Snap

С 4 концерта Snap ще напомнят по какъв начин звучаха първите рап ритми на 90-те. На 30 април те ще се качат на сцената в Каунас, Литва, следват концерти в Испания, Англия, Германия. Организаторите оповестяват, че се чакат да бъдат добавени още дати, само че лятото несъмнено се обрисува горещо за Snap. Въпреки че групата неведнъж трансформира състава си, те оставиха в музикалното завещание няколко великански шлагера на немските продуценти Михаел Мюнцинг и Лука Анцилоти. Така The Power и Rhythm Is a Dancer ще прозвучат още веднъж през 2022, както през 90-те!



Хадауей

Кадифеният глас на Хадауей беше доста харесван в нощните заведения през 90-те, само че и до през днешния ден хората се кефят на старите му шлагери. What Is Love, Life и I Miss You ще звучат на 7 концерта на артиста като първият е на 21 май в Прага, Чехия, следват още шоу изяви в Австрия, Чехия – Бърно, Ирландия и Германия като последното присъединяване е на 2 октомври в Дюселдорф.



Д-р Албан

Д-р Албан очевидно има доста почитатели и до през днешния ден в Германия, защото концертната му стратегия за тази година съдържа единствено дати във Федералната република. Цели 6 концерта ще има цветнокожият ортодонт и създател на шлагера Hello Africa. Новите части на музиканта са също в стила реге-евро-денс и може да се разчита на крепък ваучър със звученето на 90-те.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР