Помните ли, че държавата щеше да изгражда верига бензиностанции, за

...
Помните ли, че държавата щеше да изгражда верига бензиностанции, за
Коментари Харесай

Краят на една авантюра за 50 млн. лева

Помните ли, че страната щеше да построява верига бензиностанции, с цел да понижи цената на горивата? Тази " велика " концепция на сякаш десния кабинет на Бойко Борисов звучи в този момент като отзвук от предишното, а бе стартирана напълно наскоро - през 2020 година За основаването на Държавна петролна компания през предходната година бяха отпуснати 50 млн. лева от бюджета. И част от тях, несъмнено, бяха усвоени с назначението на 30-ина души от редиците на ГЕРБ.

Но мотивът още веднъж да се приказва за този държавен мастодонт не е първата построена бензиностанция, а краят на това цялото неразбирателство. " Безспорно е - Държавната петролна компания се закрива и скоро ще внесем законопроект, обвързван с това ", съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в отговор на депутатски въпрос.

Иронията е, че водачът на лявата Българска социалистическа партия в качеството си на зам.-министър ръководител приказва за закриването на държавни сдружения. Или по-скоро иронията беше в думите на някогашните министри на финансите и на стопанската система Владислав Горанов и Емил Караниколов, че страната ще навлезе на пазара на горива, с цел да се бори с монопола на него. Все отново това е същият този пазар, който 12-годишното ръководство на ГЕРБ сътвори, контролира и сякаш ревизира посредством съответните органи като Комисия за защита на конкуренцията за картелно съглашение.

В последна сметка държавното петролно дружество не свърши никаква работа. Но пък са платени няколкостотин хиляди лв. за заплати на назначените там служители, а несъмнено има и куп други разноски. Колко тъкмо от 50-те милиона са останали - занапред ще се разбере. Обикновено след ГЕРБ не остават пари. Със сигурност обаче е останал същинският проблем - този със съхранението на запасите на горива и достъпът до данъчните хранилища.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР