Помислете колко често и колко количество перилен препарат използвате. Независимо

...
Помислете колко често и колко количество перилен препарат използвате. Независимо
Коментари Харесай

Домашен препарат за пране, който ще ви спести много пари

Помислете какъв брой постоянно и какъв брой количество перилен препарат употребявате. Независимо дали употребявате прахуляк или течен перилен препарат, това се отразява отрицателно както на джоба ви, по този начин и на планетата.

Вероятно не сте се замисляли, само че можете да си вършиме сами препарат за пране. Ще ви излиза в пъти по-евтино, а и ще допринесете за опазването на планетата. А и не е толкоз комплицирано, колкото си го представяте.

За изработката на домакински перилен препарат ще са ви нужни единствено три съставки, които са много евтини, изключително в случай че ги купувате на едро. Освен това всички съставки са нетоксични, биоразградими и няма да причинят щета на формите на живот и няма да замърсяват водоемите, каквото се случва при потреблението на елементарните перилни препарати.
 2377897
Домашно приготвеният перилен препарат е безвреден за хора с сензитивна кожа и може да се употребява както в перални машини, по този начин и за пране на ръка.

След като изпробвате рецептата за перилен препарат и се уверите какъв брой добре изпира и какъв брой добре се отразява на джоба, евентуално в никакъв случай повече няма да си купите прахуляк за пране от магазина.

Домашният перилен препарат по-добър ли е от купения?

Определено! Когато употребявате верните съставки – такива, които са безвредни за вашите облекла и вашата машина – домашният перилен препарат може да бъде също толкоз ефикасен за разчистване на леко нечисти облекла. Можете да го употребявате върху всички материи, в това число бели облекла и кърпи, и даже да перете ръчно деликатни облекла с него. Ако става въпрос за по-замърсени облекла, няма да свърши добра работа, само че това важи и за купените препарати. Ако би трябвало да се справите с настойчиво леке, има други препарати, които би трябвало да употребявате.

Какви са нужните артикули?

Трите съществени съставки са сода на кристали, сода бикарбонат (сода за хляб) и марсилски сапун. Марсилският сапун е гальовен почистващ препарат с естествени антибактериални свойства. Подходящ е за вълна, коприна, деликатни тъкани и даже бебешки облекла, защото е доста гальовен. Содата бикарбонат има антимикробни свойства и е натурален дезодорант. Содата на кристали имат добра обезмасляваща дарба и се употребява за омекотяване на твърда вода. Можете също да добавите няколко капки от обичаното си етерично масло, с цел да придадете мирис на домашния си перилен препарат.
 2377899
Как се прави?

Ще ви бъдат нужни безусловно няколко минути. Комбинирайте 250 грама сода на кристали с 250 грама сода бикарбонат. Настържете 250 грама марсилски сапун и го прибавете към содата.

Добавете към 30 капки етерично масло по желание и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в буркан или различен съд, надпишете го и готово!

Полезни препоръки

За да получавате положителни резултати, би трябвало да знаете по какъв начин да употребявате този препарат.

За едно пране, би трябвало да употребявате не повече от 2 с.л. прахуляк. Тази рецепта е за количество, задоволително за към 35 пранета.

Също по този начин е значимо за съхранявате препарата в компактно затворен съд и да го държите на изсъхнало място.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР