Помераните са сладки, пухкави, малки кученца които ще бъдат добри

...
Помераните са сладки, пухкави, малки кученца които ще бъдат добри
Коментари Харесай

Обучение и дресировка на померан

Помераните са сладки, пухкави, дребни кученца които ще бъдат положителни другари на стопаните си. Но и те, като всички кучета, се нуждаят от образование и тренировки, с цел да се държат по допустимо най-хубавия метод. Ако желаете да се спестите главоболия в бъдеще, най-добре започнете с дресировката на померана, до момента в който е още дребен.

Основните неща, на които би трябвало да научите вашия померан са: по какъв начин да се държи вкъщи и по какъв начин на улицата, къде да върви до тоалетна, команди като Ела, Стой, Седни.

В началото би трябвало да обучите вашия померан на смирение. Въпреки че когато са дребни, са доста сладки, би трябвало да започнете да ги упражнявате още от началото. Но даже и да осиновите възрастно куче, още веднъж имате късмет да го научите да бъде чинно.

Освен това, до момента в който упражнявате померана, ще се сближите още повече, защото това е екипна работа. Всички кучета изпитват прилив на наслаждение, когато овладеят нови кучешки команди и стопаните им са удовлетворени.

Съвети за най-лесно дресиране на померан

 Померан

Кучетата имат умствения потенциал на 2-3-годишно дете, по тази причина би трябвало да бъдете доста търпеливи с тях. Имайте поради, че померанът не може да усвои една команда от първия път, тъй че бъдете непрекъснати. Това е дълъг развой, който ще се случва малко по малко. Ще забелязвате напредъка обаче всеки ден.

Освен от кучето, доста зависи и от вас по какъв начин ще го дресирате. Затова би трябвало да се подготвите деликатно. В ролята си на треньор, би трябвало да се фокусирате да водите померана по един поощрителен и убеден метод. Кучето няма да се подчини, в случай че му е занимателно.

От извънредно значение е и с какъв глас ще говорите, до момента в който обучавате кучето. Дори и да не сте уверени в качествата си, дайте си тип, че сте. Говорете с корав, само че другарски звук. Съобщавайте командите ясно и тъкмо. Когато хвалите кучето, уверете се, че звучите щастливо.

Времето, което отделяте на кучето, също е от голяма важност. Когато награждавате кучето, гледайте да го извършите сред 5 до 10 секунди, откакто е изпълнило командата, не по-късно.

Помераните желаят да угаждат на притежателите си, само че когато се пробвате да ги дресирате, ще им би трябвало спомагателна мотивация. Изберете особено лакомство, което да употребявате единствено по време на тренировката. Ако употребявате храна, която всекидневно му давате, кучето просто няма да бъде стимулирано да извършва.

Не позволявайте на кучето да прави повече от две неточности една след друга. Кучето схваща доста добре, когато не сте удовлетворени от него и евентуално ще загуби мотивация, в случай че разбере, че не се оправя.

И още веднъж самообладание: в никакъв случай не започвайте тренировката, в случай че не сте спокойни. Ако отглеждате померан, би трябвало да знаете, че кучето ще усети настроението ви и също няма да бъде съсредоточено.

 Обучение на померан

Краят на всяка подготовка би трябвало да бъде положителен. Дайте му премия, похвалете го. Така то ще чака идващия път с неспокойствие.

Когато се пробвате да научите померана на нещо, използвайте къси и ясни думи. Кучетата се концентрират единствено върху първата сричка на всяка дума.

Избягвайте Не, в случай че не е станала огромна пакост. Използвайте думи като опа или упс.

Добре, седни, Добре, ела са командите, които да употребявате, вместо положително момче.

Използвайте добре дружно с друга команда, която желаете да извърши.

Ако упражнявате померана по няколко пъти дневно, след към 2-3 седмици то ще е усвоило огромна част от командите. Все отново би трябвало да ги упражнявате непрестанно, с цел да не ги не помни, даже и след края на тренировката. Не е нужно да му давате лакомство непрекъснато.

Вероятно една от първите команди, на които би трябвало да научите кучето е седни. Усвояването ѝ лишава сред 2-4 седмици. Трябва да научите кучето да стои седнало, до момента в който не му разрешите да се движи. Застанете или на колене, или изправени пред померана.

Дръжте лакомството в ръка, тъкмо над главата му. Така носът му ще бъде вдигнат нагоре, а дупето му ще слезе надолу. Ако не седне, движете постепенно ръката си с лакомството над опашката му напред и обратно. В момента, в който опре дупе в земята, дайте му премията и му кажете Добре, седни с мек глас.

Ако кучето ви не желае да го упражнявате през днешния ден, а вместо това скача и се пробва да докопа премията, свалете ръката си, с цел да може да го вземе, до момента в който сяда.

Друга значима команда е ела. Тя също ще ви отнеме доста време. Можете да премиите кучето си с почерпка и хвалба, в случай че то се подчинява. Ако обаче не пристигна, сложете му кучешката каишка и го заведете до мястото, на което сте били, когато сте му споделили ела. Все отново не наранявайте кучето, бъдете деликатни и не го теглете с каишката. Непрекъснато повтаряйте това упражнение, тъй като това е една от най-важните команди.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР