Ползите за здравето на лука са доказани във времето. Но

...
Ползите за здравето на лука са доказани във времето. Но
Коментари Харесай

Лукът е по-полезен печен, отколкото суров

Ползите за здравето на лука са потвърдени във времето. Но малко на брой знаят, че сходно на картофа, този зарзават е по-добре да се употребява печен, в сравнение с недопечен. Разбира се, една салата с свеж лук е ужасно наслаждение, в случай че не се притеснявате от неприятния му мирис. Но когато е в печен тип, лукът има много повече изгоди за здравето, в сравнение с в случай че се яде в сурово положение. Тогава лечебните му свойства се усилват в пъти. Освен това, когато се запече, лукът е и много по-вкусен. Затова в този момент е време да разберем по какъв начин да го изпечем във фурната, тъй че да стане апетитен и потребен.

Когато печете лук, е добре да знаете, че неговият усет е доста лют и съвсем не оставя типичния неприятен мирис, когато го консумирате. Това е преимущество, когато ви следва значима среща, тъй като присъщата миризма на суровия лук оставя неприятен мирис след вас, без да го усещате, а това нервира останалите хора. Когато го печете е значимо да го приготвите по верният метод. Ето по какъв начин да си го извършите по този начин, че да ви е най-вкусен и потребен за здравето ви.

Лукът би трябвало да се опече при температура от 100 до 100 и петдесет градуса, като продължителността на печене е от петнадесет до тридесет минутки. Ако желаете лукът да е оптимално потребен за здравето ви, то е добре да го консумирате най-малко два часа преди сън. Половин глава печен лук заран на гладно също ще ви се отрази благотворно. Печеният лук е страхотна гарнитура за морски храни или като гарнитура за скара. Комбинацията е страхотна. Но да се върнем на тематиката и да се спрем на най-полезните свойства на печения лук: - държи в норма кръвната захар, което го прави доста подобаващ за хора с диабет.

- Полезен е за хора с проблеми на коагулацията на кръвта. Ако човек е прекарал сърдечен или мозъчен удар, лекарите го предлагат като възстановително средство. Той прочиства съдовата и облекчава атеросклеротичните плаки.

- Нормализира кръвното налягане и отстранява досадното главоболие;

- може да се употребява и като мас, като обелките се нанасят върху засегнатото място. Раните заздравяват по-бързо от естественото.

- компрес от лук има страховит антибактериален резултат. Лекува сполучливо хемороиди в начална форма, само че въпреки всичко е добре преди този момент да се консултирате с доктор.

Като резюме може да се каже, че печеният лук има страховит предпазен резултат и може да потисне много неприятни проблеми, свързани със здравето, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР