Полярните мечки са включили в диетата си яйца на птици,

...
Полярните мечки са включили в диетата си яйца на птици,
Коментари Харесай

Топящият се лед променя менюто на мечките в Арктика

Полярните мечки са присъединили в диетата си яйца на птици, пилета и риби, въпреки че преди този момент са яли най-вече тюлени. Вероятно по този метод мечките се пробват да се приспособяват към изменението на климата, което се следи в Арктика.

Това сподели ръководителят на втория стадий от експедицията " Господарят на Арктика " и експерт по климатология и ледникови условия на Института по екология и еволюция " А. Н. Северцов " Иля Мордвинцев, представен от БГНЕС.

" Господарят на Арктика " е екологичен план за проучване по въздух на популацията на бялата мечка в арктическата зона на Руската федерация. Според учените популацията на полярната мечка е знак за положението на екосистемата на цялата Арктика. В света има към 25 хиляди полярни мечки, само че точни изследвания не са провеждани отдавна, тъй че новите резултати от проучванията за популацията на животните са значими за Червената книга на застрашени типове.
свързани новини6247на 22.07.2020
" Ние сме загрижени за тези мечки, които остават през лятото без лед, постоянно са гладни и изтощени. Ако преди са консумирали тюлени, в този момент им се постанова да се хранят с трева, разнообразни птици и яйцата им. Отскоро сме очевидци и на полярна мечка, която се е научила да ловува риба ", сподели Мордвинцев.

" Женските с дребни, когато напущат бърлогите си, привикнаха с обстоятелството, че преди е имало лед, а в този момент към този момент няма. Затова напущат бърлогите си по-рано, с цел да не умрат дребните. Има друг резултат от изменението на климата върху полярни мечки в разнообразни браншове на Арктика ", споделя специалистът.

През последните 50 години температурите в са се повишили двойно в съпоставяне със междинните световни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР