Полузащитникът Родри, който в събота вкара победния гол за Манчестър

...
Полузащитникът Родри, който в събота вкара победния гол за Манчестър
Коментари Харесай

Родри е готов да накаже Италия в Лигата на нациите

Полузащитникът Родри, който в събота вкара победния гол за Манчестър Сити във финала на Шампионската лига с Интер, евентуално ще стартира като титуляр за Испания в полуфинала от Лигата на нациите против Италия в четвъртък в нидерландския град Енсхеде.

Старши треньорът на " Ла Фурия " Луис де ла Фуенте призна, че още има съмнения към стартовите 11, само че Родри е сериозен претендент за едно от местата, макар че до вторник бе с клубния си отбор, с цел да отпразнува извоювания през сезона требъл.

" Родри няма по какъв начин той да бъде по-мотивиран за триумфи, откакто завоюва Шампионската лига и бе избран за " Играч на мача ". Той записа името на Манчестър Сити в историческите книги. Да триумфираш в Шампионската лига е доста, доста мъчно ", сподели Де ла Фуенте на конференцията преди срещата с италианците.

През идната седмица Родри ще навърши 27 години, а през март тази година той изведе националния тим на Испания за пръв път с капитанската лента. Това стана при изненадващото проваляне с 0:2 от Шотландия в квалификациите за Евро 2024.

" Мач след мач ние се доближаваме до стила на игра, който желая да виждам. Имам положително чувство за целия тим. Виждам ежедневен прогрес ", сподели испанският треньор.

" Утре ни следва полуфинал с Италия. Това е огромен мач. Сигурен съм, че ще отговорим на предизвикването. Не сме толкоз постоянно в обстановка, в която да сме на единствено два мача от спечелването на трофей ", изясни Де ла Фуенте.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР