Полузащитникът на Челси Жоржиньо заяви, че уволнението на Томас Тухел

...
Полузащитникът на Челси Жоржиньо заяви, че уволнението на Томас Тухел
Коментари Харесай

Жоржиньо: За уволнението на Тухел сме виновни и ние, футболистите

Полузащитникът на Челси Жоржиньо съобщи, че уволнението на Томас Тухел е пристигнало като " изненада ", разкривайки, че играчите на " сините " се усещат отчасти виновни за неговото овакантяване. 

Германският треньор беше освободен предходната седмица след изненадващото проваляне от Динамо (Загреб) с 0:1 в Шампионската лига, което последва загубите от Висшата лига против Саутхамптън и Лийдс по време на неприятното начало на сезона. Челси бързо назначи Греъм Потър за правоприемник, като първият мач под негово управление следва в сряда против Република България Залцбург. С отлагането на мача от Висшата лига предходната седмица след гибелта на кралица Елизабет II, конференцията във вторник преди мача представляваше първата опция за въпроси по отношение на смяната на мениджъра. Жоржиньо призна, че това е нещо, с което е привикнал. 

“Треньорските смени се случват постоянно, както всички знаят. Ние се приспособяваме към новия треньор, доста сме разчувствани да работим с него и неговия екип. Беше сносно през първите няколко дни. Разбира се, прекарахме ужасно с Томас (Тухел - б.р.), оценяваме всичко, което той направи за нас, за клуба, за почитателите, само че в този момент имаме ново предизвикателство, което чакаме с неспокойствие и сме доста разчувствани. Това беше изненада за всички. Това, което беше казано сред играчите, ще остане там, скърбя “, съобщи Жоржиньо. 

След това той беше запитан за многократните рецензии на Тухел към тима в подготовката за напускането му и халфът призна, че има работа за извършване. 

" Това беше негово чувство, той сподели това и на нас. Опитахме се да създадем каквото можем, опитахме се да дадем най-хубавото от себе си, това е, което вършим. Предизвикателството в този момент е да възстановим увереността, тъй като Челси е огромен клуб, имаме доста работа за извършване и с цел да го създадем, би трябвало да работим с всички, които се движат в същата посока. Разбира се, че се усещаме виновни, ние бяхме екип, не един човек е отговорен за случилото се, всички са виновни “, приключи Жоржиньо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР