Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала ще се завърне в

...
Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала ще се завърне в
Коментари Харесай

Мусиала е готов за игра, но не и за цял мач

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала ще се завърне в състава за съботния конфликт против Унион Берлин, само че футболистът към момента не е подготвен да играе цялостен мач, написа организация ДПА.

Мусиала получи мускулна травма по-рано този месец и от този момент бе отвън игра. Той пропусна и последните другарски мачове на националния отбор на Германия за годината против Турция и Австрия.

" Надяваме се да няма реакция на контузията и в случай че това е по този начин, той ще бъде в състава. Вероятно ще се появи за малко на терена ", изясни старши треньорът Томас Тухел по време на конференция по-рано през днешния ден.

Нападателят Ерик Максим Чупо-Мотинг и бранителите Мин-джае Ким и Нусаир Мазрауи също са разполагаем.

Гостуването в Мюнхен ще бъде дебют в Бундеслигата за новия старши треньор на Унион Берлин Ненад Биелица, който размени дългогодишния ментор Урс Фишер, уволнен през предишния месец.

Биелица към този момент записа първи мач отпред на Унион при равенството 1:1 против португалския Брага в Шампионската лига във вторник. С този резултат, отборът от Берлин удължи серията си без победа на 16 срещи.

Томас Тухел посочи, че напрежението е върху неговия тим.

" Не може да си вадим огромни заключения от дуела на Унион с Брага, тъй като имаше ранен червен картон. Ще разгледаме и мачове на тимовете, които той е упражнявал преди. Трябва да се съсредоточим върху себе си и да се опитаме да се представим по-добре. Основният фокус ще бъде върху нас ", съобщи Тухел.

Байерн Мюнхен заема второ място във краткотрайното класиране в Бундеслигата с 32 точки, на две зад водача Байер Леверкузен, а Тухел удостовери, че първенците ще играят другарски мач с швейцарския Базел на 6 януари следващата година преди да възобновят сезона във вътрешното състезание на 12 януари с дуел против Хофенхайм.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР