Полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и пистолети гангстери, танцуващи

...
Полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и пистолети гангстери, танцуващи
Коментари Харесай

Полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и пистолети гангстери превзеха съдебната палата !- видео

Полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и револвери гангстери, танцуващи хора (включително и деца) с разширени от приложимост на опиати зеници – това са част от участниците във видеоклип на българския музикант Аlek Sandar, който в дует с американския рапър Juicy J, извършват песента "Yerba ".

Музикалната творба е комбинация сред хип-хоп и поп-фолк, а заглавието произлиза от един от многочислените жаргони, с който в последните години употребяващите марихуана назовават цигарите с трева. Промоцията на музикалното произведение е осъществена на 12 април в YouTube канала на Alek Sandar и досега е събрала по-малко от половин милион гледания, което не е доста висока препоръка за продукцията, въпреки в клипа присъединяване да е взела и Жанета Осипова, български сексуален модел, добила известност като победителка в състезанието Miss Playmate 2018, написа "Правен свят ".

Като множеството музикални хип-хоп и поп-фолк творби и това съдържа несъмнено обществено обръщение. В случая на напред във времето е изведено желанието на лирическия воин за узаконяване на опиатите: "Сега е времето за заверка. Сега е времето за декриминализация. Продавай, организирай, монетаризирай. Отворете вратата. Сега е времето за декриминализация. Слагаш го в дупаката си, слагаш го в гърлото си, слагаш го в устата си, тъй като харесваш Yerba ".

Всичко изброено дотук надали щеше да има някакво значение, в случай че феновете на марихуаната, кръшните танци и R&B-чалга ритмите, не бяха употребили за фон на видеоклипа столичната Съдебна палата!?! Повече от половината от видеото с дълготрайност 3,46 минути е снимано на втория етаж и на последния етаж в храма на Темида. На въпросните етажи правосъдни съвещания организират съдиите от Софийския градски съд и Върховния касационен съд. Ползването на Съдебната палата за фон въобще не е инцидентно, защото режисьорите Радостин Събев-Шошо и Alek Sandar включват във видеото сред тежковъоръжените бандити и полуголите плеимейтки и акценти от вътрешната украса на палатата, в това число статуии на Темида.

Строената сред 1929 и 1940 година Съдебна палата в София е най-големият български архитектурен монумент, "който не губи и през днешния ден своята величественост и предопределение ", гласи част от презентацията на емблематичната за българското правораздаване и държавност постройка в уеб страницата на Върховния касационен съд, чийто ръководител дава отговор за нейното действие и стопанисване.

Заснемането на сходен видеоклип в Съдебната палата би било невероятно без категорично документално позволение от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов или на категорично упълномощено от него лице, чиновник на Върховен касационен съд, защото достъпът до палатата е следен от правосъдната защита. Видно от видеото е, че то е снимано в почивен ден, тъй като в фрагментите не попадат инцидентни минувачи. А самото снимане е лишило много време, в случай че се съди по разкадровката, гримовете на танцьорките и останалите участници, пошлите на моменти подиуми и спомагателното офис съоръжение, което е ситуирано пред правосъдните зали, в които окончателните си решения и присъди, произнасят съдиите от Върховен касационен съд.

Ползването на Съдебната палата за сходни подиуми, включващи въоръжено нахлуване и слагане на хора по очи на земята, опонира на заповед на самия Лозан Панов, издадена 21 март 2017 година, в която се показва, че "в постройката на Съдебната палата не се позволяват с непристоен външен тип, в очевидно нетрезво положение, под въздействието на упойващи или наркотични субстанции или с нападателно и скандално държание ". От това излиза, че Панов или е нарушил своята лична заповед или в най-хубавия случай не е упражнил надзор върху подчинените си, с цел да се стигне до това невиждано по своята същина уронване престижа на правосъдната власт. И в двата случая отговорността е на ръководителя на Върховен касационен съд.

Още повече, че със снимането на видеото са нарушени най-малко четири текста от Кодекса за етично държание на българските магистрати, като два от тях се отнасят директно до отговорността на административните ръководители, т.е. на ръководителя на Върховен касационен съд.

Какви дейности ще предприеме ръководената от Лозан Панов Съдийска гилдия на Висшия правосъден съвет, с оглед уронването престижа на правосъдната власт следва да се разбере, въпреки че по традиция ръководителят на Върховен касационен съд ще се опита да избегне включването на сходна точка в дневния ред. С оглед на това, че е налице жестоко уронване престижа на правосъдна власт, то въпросът следва да бъде обект на полемика и от Пленума на Висш съдебен съвет, който би следвало да започва и дисциплинарно произвеждане против ръководителя на Върховен касационен съд. "Правен свят " ще насочи запитвания до кабинета на ръководителя на Върховен касационен съд и до представляващия Висш съдебен съвет в търсене на отговори - по какъв начин, кой и за какво е позволил превръщането на храма на правораздаването - столичната Съдебна палата в фон за рушащ престижа на правосъдната власт музикален видеоклип.

Освен нарушаването на етичните правила на магистратите, разрешението, получено персонално от ръководителя или друго лице от Върховен касационен съд, снимането на клип с сходно наличие в Съдебната палата влиза в несъгласие с голям брой морални разбирания за нормалност. Парадоксално е, само че през днешния ден или на следващия ден, там където полуголи танцьорки кършат тела, татуирани и въоръжени с огнестрелно оръжие музиканти възпяват дрогата, а младежи и деца танцуват в хип-хоп чалга темп, следва Софийски градски съд да гледа мярката за неотклонение на арестувания за гибелта на журналиста Милен Цветков дрогиран 22-годишен водач, чиято ценностна система е построена на същите послания като съдържащите се в "Yerba ". И тъкмо тъй като това е действителността, то дано няма сюрпризирани, че откакто "съдия №1 " позволява Съдебната палата да бъде превърната в коптор, то чувството за безотговорност към този момент и убива. Буквално.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР